SEGRE

CONFLICTE GUERRA

El bany de sang continua a Síria amb l'execució de civils kurds

Aproximadament vuit-cents simpatitzants de Daesh fugen gràcies a l’ofensiva turca || Més de cent milicians del Kurdistan han mort i maten una de les seues líders

Soldats rebels sirians aliats de Turquia, ahir, a la localitat de Tell Abyad.

Soldats rebels sirians aliats de Turquia, ahir, a la localitat de Tell Abyad.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ofensiva turca al nord de Síria va continuar ahir l’avanç pel territori que, fins a mitjans d’aquesta setmana, controlaven les milícies kurdes, enemigues històriques del règim d’Ankara. Segons l’Observatori Sirià de Drets Humans, almenys 104 milicians kurds han mort des de dimecres durant els combats amb les tropes sota les ordres del president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan. Els turcs, avalats per grups rebels sirians enemistats amb Damasc i amb els kurds, van atacar també el comboi en el qual viatjava Hevrin Khalaf, líder del Partit del Futur Sirià, que es trobava als voltants de la ciutat de Tell Abyad. Khalaf i el seu xòfer van ser executats. Set civils més haurien mort en idèntiques circumstàncies, segons l’Observatori Sirià de Drets Humans.

Per la seua banda, les bombes van seguir caient una jornada més a la localitat de Ras al-Ayn. Durant l’atac de l’aviació d’Ankara, van morir almenys nou persones, cinc de les quals civils. Davant d’aquesta situació, els kurds, que han combatut contra el règim de Bashar al-Assad, van anunciar que les tropes de Damasc entren en acció atacaran als turcs. En paral·lel, prop de vuit-cents simpatitzants de Daesh van aprofitar ahir els enfrontaments per escapar-se del camp d’Ain Issa, en el qual estaven reclosos.

Així les coses, el president nord-americà, Donald Trump, que va donar carta blanca a Turquia per a l’atac al retirar les seues tropes, va amenaçar ahir Erdogan amb “poderoses sancions” si no s’atura.

tracking