SEGRE

CATÀSTROFE NATURALESA

El tifó Hagibis deixa més de vint morts i nombrosos desapareguts al Japó

Provoca importants inundacions i diversos rius del centre del país es desborden

El tifó Hagibis ha causat importants inundacions en diversos punts del Japó aquest cap de setmana.

El tifó Hagibis ha causat importants inundacions en diversos punts del Japó aquest cap de setmana.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 24 persones han mort, una vintena estan desaparegudes i 170 han resultat ferides al Japó pel pas del tifó Hagibis que, per la seua potència, va tenir en alerta durant tot el cap de setmana les autoritats nipones. A més, les inundacions es van succeir en diversos punts del país i diversos rius es van desbordar, la majoria a la regió central. També moltes carreteres es van tallar i algunes zones van quedar aïllades. Davant d’aquest escenari, el Govern central va mobilitzar uns 27.000 efectius de l’Exèrcit per participar en les tasques de salvament.

En aquesta ocasió, ni la capital japonesa, Tòquio, es va salvar dels efectes del tifó. I és que el riu Tama, que passa per la ciutat, també va depassar els seus límits i les plantes baixes d’alguns edificis, inclòs un hospital, es van inundar. Els serveis d’emergència van localitzar, almenys, un cadàver. En aquest sentit, els voltants d’aquest riu són un lloc habitual d’acampada de persones sense llar.

En paral·lel, uns 100.000 habitatges de la ciutat i de l’àrea metropolitana es van quedar sense llum. Igualment, només durant el dia d’ahir, uns 800 vols es van haver de cancel·lar a causa de les inclemències meteorològiques.

D’altra banda, un vaixell de càrrega de bandera panamenya amb dotze tripulants a bord es va enfonsar a la badia de Tòquio. De moment, s’han localitzat dos cadàvers i sis persones més estan desaparegudes.

Després del seu pas per territori japonès, el tifó Hagibis es va debilitar i ja s’ha convertit en una tempesta tropical.

tracking