SEGRE

ELECCIONS

Jordi Turull ja no podrà ser el candidat de Lleida al Congrés

És el candidat de Junts per Catalunya

Turull és de Parets de Vallès, però està vinculat a Josa de Cadí.

Turull és de Parets de Vallès, però està vinculat a Josa de Cadí.JUNTS PER CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els condemnats aquest dilluns per delictes de sedició i malversació que anaven en les llistes electorals del 10 de novembre no podran ser candidats en quedar inhabilitats.

Així, el candidat per Lleida de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ja no podrà ser candidat al Congrés en els comicis de novembre.

De la mateixa manera, tampoc ho podran ser Oriol Junqueras (número 1 d’ERC per Barcelona al Congrés), Raül Romeva (número 1 d’ERC per Barcelona per al Senat), Jordi Sànchez (1 de Junts per Barcelona al Congrés), Josep Rull (1 de Junts per Tarragona al Congrés) i Joaquim Forn (1 de Junts per Girona al Congrés).

Tots ells formen part de les llistes i així figura en les candidatures que van ser publicades al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del 9 d’octubre.

La Llei Orgànica del Régimen Electoral General (LOREG), a l’article 6, enumera les situacions en les que els ciutadans poden ser elegits a les urnes, però també els que ho impedeixen. El primer requisit que ho impedeix és el següent: No podran ser elegibles "els condemnats per sentència ferma, a pena privativa de llibertat, en el període que duri la pena".

El segon: també podran ser escollits "els condemnats per sentència, encara que no sigui ferm, per delictes de rebel·lió, de terrorisme, contra l’Administració Pública o contra les Institucions de l’Estat quan la mateixa hagi establert la pena d’inhabilitació per a l’exercici del dret de sufragi passiu o la d’inhabilitació absoluta o especial o de suspensió per a ocupació o càrrec públic en els termes previstos en la legislació penal".

tracking