SEGRE

PANORAMA

Una seguda independentista a Sants obre el cicle de manifestacions per la sentència

Els participants en el Pícnic per la República protesten al vestíbul de l’estació i són desallotjats pels Mossos || Tallen el trànsit a plaça Espanya i la marxa arriba fins a la prefectura de Via Laietana

Agents dels Mossos s’emporten un dels concentrats a Sants mentre al fons se’n veuen encara alguns dels que queden asseguts.

Agents dels Mossos s’emporten un dels concentrats a Sants mentre al fons se’n veuen encara alguns dels que queden asseguts.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’independentisme va inaugurar ahir el cicle de mobilitzacions de protesta contra la sentència a la cúpula del procés per l’1-O que, amb tota probabilitat, farà pública al llarg del dia d’avui el Tribunal Suprem. Al voltant d’unes dos-centes persones, convocades a través de les xarxes per la iniciativa Pícnic per la República, van accedir al vestíbul de l’estació de Sants, a Barcelona, i s’hi van asseure mentre mostraven cartells i cantaven en favor de la llibertat dels presos i del retorn dels exiliats. Els Mossos d’Esquadra els van rodejar perquè l’estació pogués seguir funcionant amb normalitat, i també van impedir l’accés a més activistes. Malgrat que l’acció no va arribar a afectar la circulació ferroviària, va quedar tancat l’accés a la línia de metro L5, encara que els usuaris van poder connectar amb Sants a través de l’L3.

Posteriorment, els agents de la policia catalana van desallotjar un per un els concentrats i van impedir a la premsa poder captar les imatges del que estava passant de prop.

Mentrestant, a fora ja s’havien amuntegat unes vuit-centes persones més, que amb que havien estat desallotjades, van ocupar la plaça Països Catalans i van marxar cap a la plaça Espanya, on van tallar completament el trànsit d’aquesta artèria barcelonina. Això va obligar a desviar, igualment, el recorregut de diverses línies d’autobús metropolitanes.

Més tard, els manifestants van seguir la mobilització per la Gran Via i, finalment, alguns van marxar per Via Laietana fins a la prefectura de la Policia Nacional, punt en el qual es van dissoldre.

“Hem demostrat que tenim poder de convocatòria i hem après algunes coses. Aquest assaig ha estat un èxit, preludi del que podem arribar a fer”, va manifestar la plataforma organitzadora a les xarxes socials. Entre els manifestants hi havia l’exdiputat de Junts pel Sí al Parlament Germà Bel.

En paral·lel, l’ANC va anunciar ahir la convocatòria d’una trentena de concentracions en ciutats de tot el món per protestar contra la sentència de l’1 d’octubre. Així doncs, l’entitat presidida per Elisenda Paluzie farà sonar la veu de l’independentisme en ciutats com Londres, Manchester, Frankfurt, Munic, Riga, Washington o Ciutat de Mèxic. Així mateix, l’ANC també ha convocat marxes des de cinc punts de Catalunya que confluiran a Barcelona. Una de les caminades començarà a Tàrrega.

D’altra banda, els CDR també han muntat una sisena marxa, que arrancarà a Castelldefels i s’unirà a les de l’ANC quan arribin a la capital catalana.

tracking