SEGRE

ESNOTICIA

Casado: “Ha estat el més gran desafiament des del 23-F”

Assegura que s’han jutjat “greus violacions a l’ordre públic constitucional” || Vol recuperar les competències penitenciàries

El president del PP, Pablo Casado, ahir en roda de premsa.

El president del PP, Pablo Casado, ahir en roda de premsa.EFE/J.J.GUILLÉN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, va assegurar ahir que el Tribunal Suprem no ha jutjat idees o opinions polítiques sinó “greus violacions a l’ordre públic constitucional”. Per això, va recalcar que és “moment de complir i fer complir la sentència” del procés i va afegir que qualsevol crida a la desobediència o la insurrecció l’ha de respondre de forma “contundent” el Govern en funcions de Pedro Sánchez.

Casado va qualificar d’“exemplar” el procés judicial en el desafiament “més gran a l’Estat de Dret des del judici pel cop d’Estat del 23 de febrer del 1981”. Després de ressaltar que són els tribunals els que garanteixen els drets i llibertats de tots els ciutadans lliures i iguals davant de la llei, va assenyalar que el Suprem ha condemnat “conductes que van violar la Constitució, l’Estatut d’Autonomia i les lleis”, que va afectar a més la “prosperitat, la convivència i la concòrdia de Catalunya”.

Pablo Casado, al conèixer la sentència del procés va manifestar: “Qui la fa, la paga”

“Per això, avui és moment de complir i fer complir la sentència. I qualsevol crida a la desobediència, la insurrecció o la reincidència ha de ser resposta de forma contundent pel Govern de la nació en funcions”, va manifestar, i va afegir que “qui la fa, la paga”.

Casado va afirmar que és moment de la “responsabilitat” per part de tothom i de recuperar la convivència i la concòrdia, així com que aquells que han viscut d’“esquena” a l’Estat de Dret “es reconnectin amb la realitat i amb la llei”. De la mateixa manera, va demanar recuperar l’economia a Catalunya amb la tornada de les empreses que se’n van anar pel procés. Casado va llançar un missatge de tranquil·litat i confiança als espanyols, en què va subratllar que les institucions funcionen, que no existeix la impunitat i que la llei s’imposa als que intenten trencar la convivència.

D’altra banda, el líder del Partit Popular va plantejar recuperar les competències penitenciàries transferides a la Generalitat el 1983 per evitar possibles incompliments de condemnes, com les del cas del procés, amb “tractes diferenciats” o “discrecionalitat en l’aplicació del tercer grau”.

tracking