SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

El Govern retarda la pujada salarial dels funcionaris

No aprovarà l’increment del 2020 mentre estigui en funcions || Els sindicats demanen que es garanteixi per a l’1 de gener

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez.

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En plena precampanya electoral el Govern espanyol va assegurar ahir que no aprovarà l’increment salarial del 2020 als funcionaris públics fins que no compti amb “funcions plenes”, i rebutja d’aquesta manera la demanda dels sindicats de funció pública que demanaven que la pujada es produís com més aviat millor.

Així ho va notificar per carta el Ministeri de Presidència als sindicats amb més representació entre el col·lectiu de treballadors públics. En aquesta missiva, el Govern recorda que els acords assolits sobre règim retributiu dels empleats públics que contemplen una pujada salarial d’entre el 2 i el 3,85% no és una qüestió d’urgència. I, en conseqüència, afirma que l’encarregat de dur a terme l’esmentat increment ha de ser el pròxim Executiu amb plenes funcions. D’aquesta forma, el Govern rebutja aprovar la pujada salarial abans de les eleccions generals, una cosa que havien sol·licitat els sindicats CCOO, UGT i CSIF en una altra carta remesa al president del Govern, Pedro Sánchez, el 18 de setembre passat.

El CSFI va respondre a aquesta missiva considerant que la resposta a aquesta resposta és “insuficient”, atès que no garanteix plenament la pujada salarial des del mateix dia 1 de gener del 2020, tal com estava acordat, ja que “és possible que el Govern central encara continuï en funcions”.

Per a UGT, hi podria haver “greus conseqüències socials, econòmiques i personals de les Administracions” si no es duen a terme les millores.

Per la seua part, Comissions Obreres va convocar una manifestació per dijous davant de la secretària de l’Estat per reclamar el Govern espanyol que compleixi l’increment salarial pactat, i que també desenvolupi les ofertes públiques d’ocupació.

Més de 800.000 rebutgen rebre correu electoral

Un total de 810.367 persones han demanat a l’Institut Nacional d’Estadística no rebre propaganda electoral de cara a les eleccions generals del 10 de novembre. A Lleida han estat 5.156 persones les que van sol·licitar que se’ls exclogués del cens que es reparteix als partits per enviar propaganda.

tracking