SEGRE

ESNOTICIA

Fiscalia diu estar satisfeta tot i no incloure la rebel·lió

Assegura que vetllarà pel compliment de les penes dels condemnats || L’Advocacia de l’Estat, “orgullosa” amb la sentència

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ahir amb la premsa.

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, ahir amb la premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscal general de l’Estat, María José Segarra, va afirmar ahir que la Fiscalia vetllarà perquè les penes de presó que estableix la sentència es compleixin d’acord amb el reglament penitenciari, una cosa que farà “de forma sempre individualitzada”. Segarra es va mostrar satisfeta amb el paper que ha exercit el Ministeri Públic malgrat que no hi hagi condemna per un delicte de rebel·lió, tal com defensava, ja que, segons el seu parer, recull com a provats els fets exposats pels fiscals i demostra l’“íntima relació” entre la sedició i la rebel·lió. A més, va recordar que els fiscals de vigilància penitenciària intervenen en l’execució de totes les penes de presó, “tant per garantir els drets dels presos com per vigilar el compliment i la interpretació del reglament penitenciari”. I va afegir que “en cada cas la Fiscalia, si considera que no és adequat el règim penitenciari proposat, formularà els recursos oportuns”. Sobre el fet que el Suprem hagi rebutjat aplicar als condemnats que hagin de complir la meitat de la pena imposada per poder accedir al tercer grau, tal com va sol·licitar la Fiscalia durant el judici, va argumentar que ho va considerar “procedent”.

Segons Segarra, la sentència només divergeix de les tesis dels fiscals en “la instrumentalització de la violència com a necessària per obtenir les finalitats” dels acusats. La resolució reconeix, en canvi, “l’existència d’episodis de violència en el marc d’una mobilització ciutadana que es va configurar com un alçament públic i tumultuari”. D’aquesta manera, va assegurar que “el dret de sedició pot incloure les finalitats de la rebel·lió” i va destacar que la sentència s’ha dictat per jutges imparcials i després d’un judici “especialment exemplar”.

Fiscalia diu que la resolució reconeix “l’existència d’episodis de violència a les mobilitzacions”

Per la seua banda, l’advocada de l’Estat en el judici, Rosa María Seoane, va mostrar satisfacció i “orgull” per la sentència. “Si no arribem a defensar la sedició ara seríem davant d’un veredicte absolutori”, va assenyalar, al recordar que la seua postura va ser criticada per no incloure-hi una acusació per rebel·lió, però va defensar que “era la més ajustada a les proves”.

tracking