SEGRE

ESNOTICIA

Llarena reactiva l'euroordre per arrestar i extradir Puigdemont

Però no la resta contra els altres líders independentistes a l’estranger || “La resolució confirma l’estratègia de repressió i revenja”, afirma el líder de Junts per Catalunya

Puigdemont va comparèixer a la delegació del Govern a Brussel·les.

Puigdemont va comparèixer a la delegació del Govern a Brussel·les.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El magistrat del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, va reactivar ahir, just després de fer-se pública la sentència de l’1-O, l’ordre europea de detenció i entrega contra Carles Puigdemont. En una interlocutòria, l’instructor de la causa del referèndum va emetre una nova euroordre pels delictes de sedició i malversació, als quals han estat condemnats alguns dels que van ser consellers del seu Govern. Tanmateix, no va reactivar les ordres contra la lleidatana Meritxell Serret, que va ser responsable d’Agricultura i ara és delegada de la Generalitat a Brussel·les, ni tampoc contra els consellers cessats Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí, ni contra la secretària general d’ERC, Marta Rovira. El motiu esgrimit per fer-ho, segons assenyalen fonts jurídiques, és la possibilitat que Carles Puigdemont abandoni Bèlgica. Tanmateix, el líder de JxCat va assegurar que no es mourà del país en el qual resideix des de fa gairebé dos anys. “Puigdemont no s’amagarà i col·laborarà amb la Justícia belga”, va explicar Paul Bekaert, un dels lletrats del seu equip jurídic. Així mateix, en una compareixença, Puigdemont va afirmar que “la resolució confirma l’estratègia de repressió i revenja” i també “condemna més de dos milions de persones que van fer possible el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017”. Igualment, va animar que les eleccions del 10 de novembre es converteixin en una “resposta sonora i massiva de rebuig, de dignitat i de fermesa”.

Mentre Puigdemont compareixia, la Fiscalia belga va informar que ja havia rebut l’euroordre del magistrat Llarena. Arran d’aquest fet, el ministre d’Exteriors en funcions del Govern espanyol, el lleidatà Josep Borrell, va dir que és “lògica” la reactivació de l’euroordre contra Puigdemont.

Llarena anul·la la suspensió de Puigdemont i Comín com a diputats del Parlament

En un altre ordre de coses, Llarena també va deixar sense efecte la suspensió com a diputats que va decretar contra Puigdemont i Comín, que se sustentava pel fet que eren processats en ferm per rebel·lió. D’aquesta manera, els dos dirigents recuperen els seus drets i retribucions com a membres del Parlament de Catalunya.

tracking