SEGRE

ESNOTICIA

Pedro Sánchez tanca la porta a un possible indult als condemnats

Aposta per obrir una “nova etapa” basada en el “diàleg i la llei” || El president del Govern en funcions “fermesa democràtica, proporcionalitat i unitat”

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ahir durant la compareixença.

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ahir durant la compareixença.EFE/BALLESTEROS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va apostar ahir per obrir una “nova etapa” basada en el “diàleg i la llei” després d’un procés judicial al Tribunal Suprem que va qualificar d’“exemplar” i d’una sentència que va fer una crida a “acatar i complir”. En una declaració institucional des del Palau de la Moncloa, Sánchez també va advertir que al seu entendre l’acatament de la sentència “significa el seu compliment íntegre”, i tanca d’aquesta manera la porta a possibles indults. Va assegurar, a més a més, que el seu govern “es mantindrà atent” i “garantirà la convivència, la seguretat i el respecte a la legalitat democràtica” amb fermesa, proporcionalitat i des de la legalitat “sense excloure cap de les opcions de resposta que preveu ordenació vigent”. El cap de l’Executiu va indicar que la resposta ha de ser “fermesa democràtica, proporcionalitat i unitat” de les formacions que donen suport a la Constitució enfront de “l’angoixa d’una etapa”.

En aquest punt, el president del Govern en funcions va insistir en el diàleg deixant “de banda” els extremismes per a aquesta nova etapa en què la “concòrdia” sigui un dels pilars de Catalunya.

El compte oficial de Twitter de Sánchez va resumir en tres breus missatges la seua declaració institucional després de la sentència del procés, en castellà i poc després en català i en anglès.

Sánchez va considerar que hi ha un “clima positiu de lleialtat institucional, suport i unitat” després d’haver mantingut sengles converses telefòniques amb els líders del PP i de Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera, arran de la sentència del procés, segons van informar fonts del Palau de la Moncloa.

Sánchez també va parlar amb el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, per demanar-li el suport de la seua formació en cas que l’Executiu es vegi abocat a adoptar mesures extraordinàries.

Per la seua banda, el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va veure “no gaire oportuna” la proposta del Partit Popular per reformar el Codi Penal per introduir el delicte de sedició impròpia, que seria un tipus similar a la rebel·lió sense que es presenti violència.

tracking