SEGRE

ESNOTICIA

Torra afirma que és una decisió injusta derivada d'un judici polític

Envia una carta al rei i a Sánchez en la qual insisteix en la via del diàleg: “Donem veu a la ciutadania” || “Avui la democràcia ha mort a Espanya”, afirma Aragonès

Torra, Aragonès, Torrent, consellers, expresidents del Parlament i l’expresident Mas, entre d’altres, ahir.

Torra, Aragonès, Torrent, consellers, expresidents del Parlament i l’expresident Mas, entre d’altres, ahir.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va qualificar ahir d’“injusta” la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes i va assegurar que deriva d’un judici “polític” i d’una “causa general” contra el sobiranisme. Flanquejat pel vicepresident, Pere Aragonès, i el president del Parlament, Roger Torrent, i al costat dels consellers del Govern i altres autoritats, Torra, en declaració institucional, va instar a reunir-se amb el cap de l’Executiu central, Pedro Sánchez, i amb el rei per abordar la “crisi” oberta per la sentència de l’1-O. En una carta que va enviar a tots dos, va afirmar que ha de ser la ciutadania la que decideixi el futur de Catalunya. “Donem-li veu”, va insistir, alhora que va assenyalar que els que haurien d’haver estat condemnats pels tribunals són els policies que van participar en les càrregues de l’1-O. “Qui hauria de ser condemnat és qui va ordenar l’agressió indiscriminada a ciutadans de pau que no cometien cap delicte amb una papereta de votació a les mans”, va manifestar el president des del Palau de la Generalitat.

Mentrestant, el vicepresident Aragonès va denunciar que “la democràcia ha mort a Espanya” i, en un acte davant la seu d’ERC a Barcelona, va advertir que “si ens han dit que votar és un crim, doncs tornarem a cometre’l”. En paral·lel, el portaveu dels republicans al Congrés, Gabriel Rufián, va afirmar que la sentència és l’agressió “més gran contra Catalunya des de l’afusellament del president Lluís Companys, tal dia com avui de 1940”. Tanmateix, Rufián va desencadenar també la polèmica a les xarxes socials en un tuit en el qual va lligar la resolució del procés amb la “sentència” que els catalans “dictaran” a les generals del 10-N. D’altra banda, la portaveu a la Cambra Baixa de Junts per Catalunya, Laura Borràs, va censurar que el Tribunal Suprem hagi imposat gairebé “100 anys de presó” als dirigents independentistes i va subratllar que, en vista de la sentència, “la independència és el camí”. Per la seua part, el líder del PDeCAT, David Bonvehí, va constatar que la condemna “demostra que no vivim en llibertat”, mentre que Demòcrates va destacar que vol “criminalitzar” el sobiranisme.

tracking