SEGRE

ESNOTICIA

Torrent: “El TS ha sentenciat contra els catalans”

El president del Parlament i els expresidents vius de la Cambra avisen que Catalunya “no renunciarà a decidir el seu futur” i va advocar per “no trencar els ponts de diàleg”

Benach, Torrent, Rigol i De Gispert, ahir, al Parlament.

Benach, Torrent, Rigol i De Gispert, ahir, al Parlament.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, va comparèixer ahir al legislatiu català al costat dels tres expresidents de la Cambra vius Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert, per denunciar que el Tribunal Suprem ha sentenciat “contra la societat catalana i les institucions”. Torrent va fer una crida a “no quedar-se en el lament ni acceptar en silenci la injustícia”. En aquest sentit, va instar a canalitzar la “indignació democràtica” per construir i avançar cap a un escenari de resolució del conflicte entre Catalunya i Espanya. “Ara ens toca exercir els lideratges socials i polítics. Convertim el dolor i la tristesa en energia per defensar, amb més força que mai i des de la no-violència, els drets i les llibertats fonamentals”, va assenyalar Torrent, que va remarcar la necessitat de “resistir els pitjors envits” de l’Estat en “un dels moments més foscos des de la restitució del Parlament a la fi del franquisme”.

Per la seua part, Rigol va lamentar que l’expresidenta Carme Forcadell hagi estat condemnada a 11 anys i 6 mesos de presó per haver permès que al Parlament “es parlés de tot el que interessa a la ciutadania” i per haver defensat la llibertat d’expressió a la Cambra. En aquest sentit, va destacar que Forcadell va evitar amb les seues decisions que la Mesa es convertís en un “òrgan censor”.

Benach, per la seua banda, va alertar que únicament a través del diàleg polític es podrà solucionar el conflicte entre Catalunya i l’Estat. Així, va lamentar que la sentència “trenqui ponts de diàleg”. Igualment, va posar èmfasi que la “ruptura emocional” de la societat catalana amb Madrid serà molt més important ara del que ho va ser després de la sentència de l’Estatut de 2010. Mentrestant, l’expresidenta Núria de Gispert va admetre que arriben “temps difícils” perquè la repressió ha vingut per quedar-se. “El camí per resoldre el conflicte no serà fàcil, però no hi pot haver lloc al desànim. Si els presos polítics no defalleixen, nosaltres tampoc”, va concloure.

tracking