SEGRE

POLÍTICA PRECAMPANYA

Els condemnats pel procés surten de les llistes electorals per al 10-N

ERC i JxCat decideixen moure-les i posen els segons com a números u || Gabriel Rufián i Laura Borràs encapçalaran les candidatures d’ERC i JxCat a Barcelona

Gabriel Rufián, actual cap de llista d’ERC al Congrés, al costat d’Oriol Junqueras.

Gabriel Rufián, actual cap de llista d’ERC al Congrés, al costat d’Oriol Junqueras.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els actuals portaveus parlamentaris d’ERC, Gabriel Rufián, i JxCat, Laura Borràs, són els nous caps de llista al Congrés amb vista a les eleccions generals del pròxim 10-N després que la Junta Electoral Central (JEC) hagi exclòs els sis candidats condemnats pel Tribunal Suprem pel procés.

Tot just conèixer-se la sentència, el mateix president de la JEC, el magistrat Antonio Jesús Fonseca-Herrero, va ordenar a les juntes de províncies que retiressin el nom dels presos de les candidatures abans de la proclamació definitiva que es va produir ahir.

La Diputació Permanent decidirà dimarts si aprova el decret llei del Govern central

Després dels canvis, corre la llista i Rufián apareix com a número u d’ERC per Barcelona, en substitució del president del seu partit, Oriol Junqueras. Al Senat, el fins ara candidat del partit per Barcelona, Raül Romeva, deixa el seu lloc a la primera suplent, Mirella Cortès, el seu portaveu al Senat fins al mes de maig passat.

Per la seua part, a JxCat, que tenia candidats a les quatre províncies catalanes, Borràs encapçala la llista de Barcelona en substitució de l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez.

Pel que fa a Lleida, la que va ser presidenta del consell comarcal de la Noguera i actual alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, prendrà el relleu de l’exconseller de la Presidència Jordi Turull.

A Tarragona és el secretari d’Organització del PDeCAT i exalcalde de Tortosa, Ferran Bel, qui substituirà Josep Rull.

Quant a Girona, Marina Illamola és la nova cap de llista de Junts rellevant el que era conseller de Interior Joaquim Forn.

Pagament a les autonomies per evitar danys financers

El ministeri d’Hisenda va justificar ahir l’autorització del pagament a les autonomies de l’actualització de les entregues a compte assegurant que, si no es fes, es produiria “un fort i negatiu impacte” en les finances de les Comunitats aquest any que tindria unes conseqüències “irreversibles” i posaria en risc el pagament de serveis fonamentals com els de dependència o farmàcia. A més, argumenta que l’aprovació del traspàs es deu al fet que cinc comunitats tenen els pressupostos prorrogats, per la qual cosa necessiten cert temps per poder realitzar les diverses modificacions que els permetin aplicar les actualitzacions aquest any.

tracking