SEGRE

SÍRIA CONFLICTE

Els Estats Units castiguen ministres d'Erdogan i reclama un alto al foc

Rússia pren el relleu de les tropes nord-americanes i patrulla al nord de Síria

Tropes turques en el seu avenç pel nort de Síria.

Tropes turques en el seu avenç pel nort de Síria.ANAS ALKHARBOUTLI/DPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern dels Estats Units va complir ahir les amenaces a Turquia sobre les conseqüències de la seua incursió al nord de Síria al sancionar tres ministres de l’Executiu del president Recep Tayyip Erdogan, anunciar que apujarà els aranzels contra l’acer turc fins al 50% i tancar les portes a un possible acord comercial entre els dos països.

“Els Estats Units responsabilitzen el Govern turc per l’augment de la violència per part de les forces turques, posant en perill civils innocents i desestabilitzant la regió”, va dir el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, en un comunicat.

L’ofensiva turca provoca una nova crisi de desplaçats i posa en risc subministraments clau

D’altra banda, els EUA van reclamar a Turquia que declari un alto el foc “immediat” en les seues operacions militars al nord de Síria contra els kurds, que segons Washington posen en perill la vida de civils innocents i desestabilitzen la regió.

Per la seua part, la coalició internacional que lidera els EUA contra els jihadistes va informar ahir que les seues tropes ja han abandonat Manbij.

Turquia vol arrabassar als kurds el control de 480 quilòmetres de llarg i 30 quilòmetres d’ample del que ha denominat “zona de seguretat” per treure d’allà les FSD i al seu principal grup, les Unitats de Protecció del Poble (YPG), que considera una organització terrorista vinculada amb la guerrilla del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK).

Les tropes turques van reforçar ahir les posicions a les zones sota el seu control al nord de Síria davant de l’avanç imminent de les forces lleials al president sirià, Bashar al-Assad, que van arribar a un acord amb les milícies kurdes per frenar l’ofensiva turca.

Paral·lelament, el Govern rus va afirmar que la seua Policia Militar està duent a terme patrulles al districte sirià de Manbij, a la línia de contacte entre les forces sirianes i l’ofensiva llançada per Turquia després de la marxa dels EUA.

L’enviat especial del Kremlin a Síria, Aleksandr Lavrentiev, va recalcar que considera “inadmissible” l’ofensiva turca i va agregar que no hi ha donat suport. Així mateix, la Xina va instar Turquia a posar fi a l’ofensiva militar, advertint que les accions turques podrien provocar el “ressorgiment” d’Estat Islàmic.

tracking