SEGRE

ESNOTICIA

Interior investiga qui hi ha darrere del Tsunami Democràtic

Calvo descarta treure la competència de presons a Catalunya || Ábalos avisa que el dret de manifestació té límits

La vicepresidenta del Govern central en funcions, Carmen Calvo.

La vicepresidenta del Govern central en funcions, Carmen Calvo.EFE/FERNANDO ALVARADO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, va assenyalar ahir que s’investiga qui hi ha darrere de Tsunami Democràtic, el promotor de les protestes a l’aeroport del Prat, i va descartar que el Govern espanyol es plantegi indultar els dirigents independentistes condemnats.

“Per descomptat que hi ha investigacions, tenim uns serveis d’Intel·ligència eficaços i acabarem sabent qui hi ha darrere d’aquests moviments del Tsunami Democràtic”, va afirmar el titular de l’Interior.

Preguntat per les mobilitzacions que es van viure dilluns a Catalunya i que van afectar el trànsit al Prat, va mostrar la seua solidaritat amb els qui van tenir dificultats per agafar algun vol i va defensar que les forces i cossos de seguretat han treballat per garantir el dret a la mobilitat.

Per la seua part, la vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, no veu motius per adoptar “mesures ad hoc” com les que proposen PP i Cs perquè l’Estat recuperi la competència a les presons transferida a Catalunya. Ambdós partits temen que els líders independentistes condemnats comencin a rebre de forma expressa beneficis penitenciaris que els permetin sortir de la presó.

Per altra banda, el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos va avisar, a propòsit del bloqueig que va patir l’aeroport del Prat, que “el dret de manifestació no és un dret sense límits” i va assegurar que el Govern espanyol no es planteja l’indult per als condemnats.

Els ministres de Pedro Sánchez despleguen des de dilluns la visió de l’Executiu davant de la sentència en múltiples entrevistes amb mitjans de comunicació internacionals amb què busquen contrarestar les declaracions independentistes i defensar Espanya com un Estat de Dret que funciona.

Més agents de la Guàrdia Civil i sense permisos La Guàrdia Civil ha donat ordre de mobilitzar i enviar a Catalunya més de 1.000 agents dels GRS (Grups de Reserva i Seguretat) i les Unitats de Seguretat Ciutadana de tot Espanya. Així mateix, ha ordenat la suspensió de les vacances i permisos per als agents destinats a Catalunya fins al dia 31.

tracking