SEGRE

ESNOTICIA

Puigdemont reclama els seus drets polítics

Així com els econòmics com a diputat del Parlament, després que el jutge Pablo Llarena acordés aixecar-li la suspensió, aplicable a processats per delicte de rebel·lió

Carles Puigdemont i Meritxell Serret, ahir a Brussel·les.

Carles Puigdemont i Meritxell Serret, ahir a Brussel·les.NAZARET ROMERO/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va assegurar ahir que demanarà la restitució dels seus drets polítics i econòmics com a diputat del Parlament de Catalunya, després que el jutge Pablo Llarena acordés aixecar-li la suspensió, que era aplicable a processats per delicte de rebel·lió.

“Demanaré, si no ho hem fet avui, ho faré demà, la restitució de tots els meus drets polítics i econòmics al Parlament de Catalunya”, va assegurar Puigdemont. Ho va fer en declaracions als mitjans en el marc d’una protesta d’una vintena d’eurodiputats, juntament amb la delegada del Govern davant de la UE, la lleidatana Meritxell Serret.

Van demanar la llibertat dels polítics catalans presos a les portes del Parlament Europeu, ja que se li va impedir l’accés a les instal·lacions.

Puigdemont va perdre l’accés a la seu del Parlament Europeu, edifici al qual fins ara podia accedir com a convidat d’un eurodiputat, com la primera conseqüència tangible de l’euroordre activada ahir per la Justícia espanyola.

D’altra banda, el president del Govern català, Quim Torra, valorarà la sentència del judici de l’1-O en un ple del Parlament que se celebrarà demà a partir de les les 10.00 hores, en una compareixença que havia proposat el mateix president. La convocatòria del ple, que no inclourà votacions, s’ha abordat en una reunió de la Mesa del Parlament i en una trobada posterior de la Junta de Portaveus.

La compareixença serà per valorar “els últims esdeveniments” vinculats a l’actualitat política i judicial després de la sentència, una cosa que han acceptat tots els grups, encara que la CUP critica que no s’hagi optat per acordar i votar una proposta de resolució. Quim Torra disposarà d’un temps il·limitat per intervenir davant del ple, mentre que els grups parlamentaris tindran deu minuts cada un, després dels quals el president podrà respondre o no per separat abans de la intervenció dels altres grups.

tracking