SEGRE

ESNOTICIA

El 'Financial Times' veu “dura” la sentència

Portada de l’edició internacional del ‘Financial Times’ de dimarts.

Portada de l’edició internacional del ‘Financial Times’ de dimarts.FINANCIAL TIMES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A diferència de la majoria de diaris espanyols, la premsa internacional s’ha pronunciat a favor de la via del diàleg entre Madrid i Catalunya i per la desjudicialització de la política. Així, un editorial del diari Financial Times ha qualificat de “dura” la sentència del Tribunal Suprem contra la cúpula del procés. En aquest sentit, el prestigiós rotatiu britànic afirma que les penes d’entre nou i tretze anys de presó imposades pels magistrats són “difícils de justificar” i, a més, adverteix que seria una “tragèdia” que el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, no busqués la via de l’acord amb la Generalitat.

D’altra banda, el periodista rus Leonid Bershidsky va assegurar dimarts en un article publicat en Bloomberg que “la independència judicial no és només un problema d’Europa de l’Est” perquè “les dures sentències als presos catalans no són europees”. “Poques altres democràcies haurien enviat persones a la presó durant tant temps”, va afirmar, alhora que va defensar que els líders independentistes “no van recórrer a la violència”.

Al contrari, el diari francès Le Monde es va centrar en el “pessimisme” que impera a Catalunya davant de la “incertesa” sobre la resposta institucional a la sentència del procés. Per una altra banda, la corporació àrab Al Jazeera va posar el focus en el fet que el final del capítol judicial servirà perquè el Govern espanyol “passi pàgina d’aquesta crisi”.

tracking