SEGRE

ESNOTICIA

El sobiranisme manté el pols

Per tercer dia consecutiu, milers de persones es mobilitzen i protesten contra la sentència de l’1-O || Radicals protagonitzen disturbis i topades amb els policies al final de les concentracions

A dalt, llançament de paper higiènic a la concentració de Barcelona i, a sota, disturbis.

A dalt, llançament de paper higiènic a la concentració de Barcelona i, a sota, disturbis.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els independentistes van tornar a sortir ahir al carrer per tercer dia consecutiu per protestar contra les condemnes imposades pel Tribunal Suprem als líders del procés. La concentració més multitudinària va tenir lloc a Barcelona, on 22.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, van assistir a la convocatòria dels CDR als voltants de la Monumental. Després d’una hora concentrats, van llançar paper de vàter a l’aire al crit d’“independència”. Després d’aquest gest, part dels manifestants es van desplaçar cap a la seu de la conselleria d’Interior per exigir la dimissió del titular del departament, Miquel Buch. Així mateix, van denunciar la pretensió de la Fiscalia d’enviar presó a quatre de les 31 persones detingudes durant els disturbis de dimarts a la nit. Entrada la nit, un jutjat de Barcelona va acordar empresonar-ne quatre. La tensió va anar en augment i, després de diversos avisos, mossos i policies van carregar contra els manifestants als voltants de la plaça Tetuan. El passeig de Sant Joan i el final del carrer Diputació es van convertir en un camp de batalla amb barricades, contenidors i diversos vehicles cremant durant hores. En previsió d’aquests disturbis, els Mossos, que van assegurar que el seu helicòpter va ser atacat amb coets, van treure al carrer per primera vegada un canó d’aigua que van adquirir el 1994. A Girona es van manifestar 20.000 persones pels carrers del centre de forma pacífica. Tanmateix, al final de la mobilització, un grup reduït va protagonitzar incidents. Policies i mossos van carregar. També es van produir topades a Reus després d’una concentració a la comissaria de la Policia Nacional. A Tarragona, mil persones es van reunir davant de la subdelegació del Govern i hi va haver crema de contenidors i llançament d’objectes. Durant les càrregues en aquest punt, un menor de 17 anys va ser atropellat per una furgoneta dels Mossos i va quedar inconscient estirat a terra. Va ser evacuat a un hospital amb diferents contusions. També es van produir disturbis a Manresa.

Al llarg del dia, mentre milers de persones participaven en les marxes de la llibertat, estudiants i CDR van protagonitzar talls en carreteres i trens a tot Catalunya. Algunes d’aquestes accions, com l’ocupació de la C-58 a Sabadell, van acabar amb càrregues policials.

Els disturbis se salden amb almenys 52 persones ferides Els disturbis que van succeir les multitudinàries manifestacions pacífiques d’ahir a les principals ciutats de Catalunya es van saldar amb almenys 52 persones ferides, segons va informar ja de matinada el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). La major part de les atencions es van produir a Barcelona, amb 32 persones ferides. Els serveis d’emergència també van atendre manifestants a Girona, Lleida, Tarragona i Manresa. Aquests ferits s’afegeixen als 125 que es van produir durant les protestes de dimarts, segons l’últim informe facilitat ahir pel SEM. De nou, Barcelona va ser la ciutat en què es va registrar un major nombre de ferits, un total de 74. Hi va haver atencions a la resta de capitals i també a Sabadell i a Mollet.

A dalt, llançament de paper higiènic a la concentració de Barcelona i, a sota, disturbis.

A dalt, llançament de paper higiènic a la concentració de Barcelona i, a sota, disturbis.EUROPA PRESS

A dalt, llançament de paper higiènic a la concentració de Barcelona i, a sota, disturbis.

A dalt, llançament de paper higiènic a la concentració de Barcelona i, a sota, disturbis.EUROPA PRESS

tracking