SEGRE

PROTESTES HONG KONG

L'oposició impedeix que Lam pugui fer un discurs

Rebuda al Parlament de Hong Kong entre esbroncades i crits de dimissió || Va oferir la seua ponència a través d’un vídeo

El bàndol pandemocràtic va mostrar pancartes contra Carrie Lam i la va esbroncar.

El bàndol pandemocràtic va mostrar pancartes contra Carrie Lam i la va esbroncar.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El discurs anual de la cap del Govern de Hong Kong, Carrie Lam, sobre l’Estat de la regió administrativa especial va haver de ser suspès a causa de les protestes que els opositors, el bàndol pandemocràtic, van organitzar al Parlament acusant la líder de l’Executiu de tenir “les mans tacades de sang”.

Els opositors, alguns amb pancartes reivindicatives, van interrompre Lam de manera continuada quan intentava exposar les seues noves polítiques. Per aquesta raó, la sessió a la seu del legislatiu hongkonguès va haver de suspendre’s i finalment la presidenta es va veure obligada a pronunciar el discurs en privat i a través d’un vídeo.

Entre les consignes corejades pels pandemòcrates van poder escoltar-se peticions de dimissió de Lam i condemnes a la brutalitat policial contra els manifestants que protesten als carrers des del mes de juny passat.

En un intent per calmar les protestes, Lam va assegurar que el Govern està centrat a resoldre l’actual crisi i va insistir que els hongkonguesos han “de deixar de banda les diferències” per embarcar-se en un diàleg. El Consell Legislatiu va arrancar fortament custodiat per les forces de seguretat.

tracking