SEGRE

POLÍTICA PRECAMPANYA

Madrid fracciona el pagament del deute amb les autonomies

En dos ingressos entre novembre i desembre || Demana “diàleg” amb les comunitats per aconseguir un nou model de finançament

María Jesús Montero al costat del president valencià Ximo Puig.

María Jesús Montero al costat del president valencià Ximo Puig.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’import de l’actualització de les entregues a compte, de prop de 4.500 milions d’euros, arribarà a les comunitats autònomes en dos pagaments, un 50% al mes de novembre i l’altre al desembre, però en tot cas es començaran a entregar abans del les eleccions del 10-N, segons va assegurar ahir la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero. Les entregues han d’arribar obligatòriament de manera fraccionada en els propers mesos, tret que alguna de les autonomies tingui la necessitat que el pagament arribi en una sola vegada, va especificar Montero.

La ministra també va manifestar que la prioritat és arribar a un consens en el nou model de finançament autonòmic i que gran part de les comunitats puguin sentir-se “còmodes” amb la reforma que ha de sorgir d’un ambient de “diàleg franc” entre el Govern i les autonomies. Tot i això, Montero va advertir que no sap quant de temps es trigarà a dur a terme la reforma, ja que és un debat que no concerneix sol el nou Executiu que es formi després del 10-N, encara que va assegurar que el compromís dels socialistes és dur-la a terme amb la “major brevetat possible”.

L’aprovació de l’entrega d’aquestes partides ha estat titllada de maniobra “electoralista” pels partits de l’oposició, encara que el PSOE assegura que és una cosa “necessària”.

tracking