SEGRE

ESNOTICIA

L'oposició insta a cessar Torra

Ciutadans, PSC, Comuns i PP exigeixen que convoqui eleccions al més aviat possible || L’acusen al Parlament d’actuar més com un activista radicalitzat que com a president de la Generalitat

L’oposició insta a cessar Torra

L’oposició insta a cessar TorraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans, PSC, Comuns i PP de Catalunya van coincidir ahir a demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, que dimiteixi i convoqui eleccions després dels disturbis que hi ha hagut aquests últims dies a Barcelona i altres ciutats catalanes, en protestes contra la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés. Els grups de l’oposició van aprofitar la compareixença de Torra al Parlament per abordar la resposta a les condemnes als líders independentistes i demanar a Torra que abandoni el seu càrrec.

“En lloc de fer una crida a la calma, agraeix als comandos la seua feina”, va proclamar la cap de l’oposició, Lorena Roldán (Ciutadans). “En comptes de condemnar la violència després de tres dies de caos, es fa la víctima i anuncia una nova Constitució catalana”, va assenyalar la parlamentària del partit taronja, durant el ple extraordinari al Parlament. “Barcelona està en flames, és la Barcelona que vostès han creat”, va assenyalar Roldán, que va exigir la dimissió de Torra, per “instigar” a la violència en els seus últims comunicats. “Ha creuat una línia rosa molt perillosa que té difícil retorn”, va afirmar la cap de l’oposició.

El líder del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que, amb la continuïtat de Torra al capdavant de la Generaltiat, “l’autogovern està en risc”. “Vostè posa la independència per sobre de la convivència; amb el seu activisme, menysprea la seguretat ciutadana, i no defensa els drets dels catalans que no pensen com vostè”, va assenyalar Miquel Iceta. Va assegurar que “a les seues mans, l’autogovern català torna a estar en risc com a finals del 2017”, va avisar Iceta, adreçant-se al President. Per totes aquestes raons, Iceta li va demanar la dimissió. “Faci un pas al costat i vagi-se’n”, li va exigir.

Per la seua part, la presidenta dels Comuns al Parlament, Jéssica Albiach, va titllar de “delirant i irresponsable” la resposta que Torra planteja respecte a la sentència del Tribunal Suprem, per la qual cosa li va demanar que abandoni la Presidència. Li va reclamar a Torra que “se’n vagi” perquè el Govern es mou “sense horitzó ni rumb”: “Sigui honest i reconegui que prefereix ser activista abans que president”, va subratllar.

Així mateix, el líder del PP català, Alejandro Fernández, va considerar que Quim Torra es “fot” dels agredits, quan defineix els disturbis com accions de resistència pacífica. Per això, va demanar-ne la dimissió, alguna cosa que va recalcar que fa temps que els populars esperen.

Durant la intervenció, va donar les gràcies als Mossos d’Esquadra i els cossos de seguretat de l’Estat que, de forma coordinada, actuen aquests dies. Fernández també va lamentar que la cúpula dels Mossos estigui liderada per “eixelebrats”.

D’altra banda, el Parlament va rebutjar variar l’ordre del dia del ple extraordinari de la sentència del Tribunal Suprem contra els impulsors de l’1-O i incloure un punt que sol·licitava Ciutadans perquè Torra es pronunciés sobre els Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts per presumpte delicte de terrorisme en la denominada operació Judes.

La votació es va rebutjar amb els vots en contra de JxCat, ERC i la CUP –que tenen majoria al ple–, l’abstenció dels Comuns i malgrat el vot favorable de Ciutadans, PSC i del PP.

L’oposició insta a cessar Torra

L’oposició insta a cessar TorraACN

L’oposició insta a cessar Torra

L’oposició insta a cessar TorraACN

L’oposició insta a cessar Torra

L’oposició insta a cessar TorraACN

tracking