SEGRE

TRIBUNALS BARCELONA

Vint anys de presó per llançar la seua nounada per la finestra

Un jurat popular va considerar la jove culpable d’assassinat || Una veïna va trobar el cos de la nadó al celobert

La dona condemnada per la mort de la seua nadó durant el judici.

La dona condemnada per la mort de la seua nadó durant el judici.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a 20 anys i un dia de presó la dona que el juny del 2018 va acabar amb la vida de la seua filla nounada llançant-la des de la finestra d’un cinquè pis al celobert de l’edifici.

Durant el judici, la jove, que tenia 19 anys en el moment dels fets, va assegurar que no recordava haver estat embarassada ni haver donat a llum sola al bany de casa dels seus pares ja que patia problemes de memòria, però durant el judici es va comprovar a través de diversos missatges trobats al seu telèfon mòbil que havia pensat a avortar. Els pares de la noia també van afirmar que desconeixien que hagués estat embarassada i que posteriorment assassinés la seua bebè.

Va intentar rebaixar la pena al·legant que la dona no recordava l’embaràs per un trastorn mental

El magistrat de l’Audiència ha considerat que l’assassinat compta amb l’agreujant de parentiu i no té ni l’atenuant de confessió ni el d’alteracions psíquiques, una cosa que durant el judici la defensa de l’acusada va intentar aconseguir al·legant que patia un trastorn mental que li afectava la memòria, cosa que diversos psicòlegs i forenses van descartar.

A la sentència es considera provat que la dona va donar a llum una nena al lavabo del seu domicili, i tot seguit, la va llançar per la finestra de l’habitació, des d’una altura de gairebé 23 metres. La caiguda va ser el que va provocar la mort instantània de la petita. A més de la pena, la jove haurà de pagar les costes processals.

Els fets van ocórrer el 2018 quan la dona es va quedar embarassada d’un jove que feia poc que coneixia i no va voler saber res del nadó, durant aquest període la noia va mantenir converses amb altres nois sobre la possibilitat d’avortar, però finalment va tenir la nadó sola a casa seua i va acabar llançant-la per la finestra, cosa que va provocar la mort immediata de la nena.

Dos dies després una veïna va donar l’avís als Mossos d’Esquadra alertant que havia vist el que semblava un nadó al celobert de l’edifici. Després de la troballa, la mare de la petita va confessar els fets als investigadors.

tracking