SEGRE

ELECCIONS SANCIÓ

Anul·len el vídeo promocional

Decisió de la Junta Electoral que parteix d’un recurs de JxCat i ERC || Podem també ha de retirar els seus anuncis a Facebook

Roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Roda de premsa posterior al Consell de Ministres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral Central (JEC) va ordenar ahir suspendre la campanya institucional Spain Everybody’s Land llançada pel Govern espanyol per contrarestar les acusacions dels independentistes per la sentència del procés. L’organisme arbitral va concloure que aquests anuncis “trenquen” el deure de neutralitat que s’exigeix als poders públics en període electoral. La campanya va ser denunciada per JxCat i ERC recordant que la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) obliga a la neutralitat dels poders públics en període electoral i limita al mínim les campanyes de publicitat institucional. En la seua resolució, la JEC explica que el vídeo del Govern “vulnera l’article 50.2 de la LOREG, en tant que amb el mateix es produeix un resultat publicitari electoralment favorable per a una part dels candidats, la qual cosa provoca la patrimonialització de la campanya en benefici d’una de les formacions polítiques, amb la consegüent fallida del principi d’igualtat, alhora que es trenca el principi de neutralitat que han de respectar els poders públics durant el període electoral”. Segons el seu parer, el vídeo “transmet una imatge favorable d’Espanya al traslladar a la comunitat nacional i internacional l’elevat nivell de la seua democràcia”, però el problema no és el contingut, sinó el fet que el Govern espanyol va posar en marxa una campanya institucional, pagada amb recursos públics, estant en període electoral.

D’altra banda, Podem també haurà de retirar els anuncis de publicitat electoral que té a Facebook perquè la contractació d’aquest tipus de propagada abans de l’inici de la campanya electoral suposa una vulneració de la Llei Electoral, i és per això que la JEC en va ordenar ahir també la retirada.

El pla d’Acció Exterior català, al Constitucional El Consell de Ministres va decidir ahir recórrer davant del Tribunal Constitucional el Pla d’Acció Exterior aprovat per la Generalitat al juny al considerar-lo inconstitucional. La ministra portaveu, Isabel Celaá, va assegurar que la Generalitat s’excedeix en les seues competències i menyscaba les de l’Estat.

tracking