SEGRE

ESNOTICIA

Buch nega “connivència amb els radicals” per part dels Mossos

Alerta que els aldarulls es redueixen però són més violents || Torra agraeix a les marxes que demostrin “la força cívica i pacífica de l’independentisme”

El conseller d’Interior, Miquel Buch, al costat del director dels Mossos, Pere Ferrer.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, al costat del director dels Mossos, Pere Ferrer.ELISENDA ROSANAS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va defensar ahir el dispositiu policial davant de les manifestacions antagòniques que dijous van derivar en agressions entre ultres i independentistes a Barcelona, va negar que la policia estigui desbordada i va insistir que ni Govern ni els Mossos tenen “cap connivència amb persones violentes”.

Buch va advertir que dijous a la nit, a la quarta jornada d’incidents per les protestes per la condemna a la cúpula del procés, es va constatar una reducció dels incidents però, al contrari, aquests “van augmentar en violència”. Va afirmar, no obstant, que “en cap cas” la situació s’ha desbordat ni ha sortit de control i ha garantit, després de la pluja de crítiques als Mossos per no haver impedit que grups d’extrema dreta assolissin manifestants independentistes a Barcelona, que el departament d’Interior “no tolera ni tolerarà grups violents que afecten la convivència dels catalans”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, es van reunir al Palau de la Generalitat per avaluar les mobilitzacions en curs, van valorar positivament les Marxes per la Llibertat i van celebrar la detenció de dos d’ultres. Torra va agrair a les marxes que demostressin “la força cívica i pacífica de l’independentisme”.

D’altra banda, el president del PDeCAT, David Bonvehí, va afirmar que “la Catalunya real” és la que es va mobilitzar ahir.

Des de Brussel·les, l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, va veure una “colossal demostració de força cívica dels catalans” a les Marxes per la Llibertat i la vaga general a tot Catalunya.

Rufián, que va expressar el rebuig de la violència, va defensar que Esquerra vol formar part de la solució i no del problema, i va insistir que la millor proposta és l’amnistia.

Rufián demana unitat i avisa que no vendrà “ni fums ni màgies” El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va cridar ahir els partits independentistes a buscar una unitat estratègica, i al ser preguntat per la proposta del president del Govern, Quim Torra, d’exercir el dret d’autodeterminació aquesta legislatura, va dir que els republicans no vendran “ni fums ni màgies ni simbolismes”.

tracking