SEGRE

ESNOTICIA

Els Mossos detenen dos ultres que van apallissar un antifeixista

Celaá, davant dels xocs, alerta que “la violència genera més violència” || Aragonès retreu al Govern central que relacioni agressions d’ultradreta amb independentisme

Moment de l’agressió d’un grup ultra a un jove antifeixista.

Moment de l’agressió d’un grup ultra a un jove antifeixista.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir dos membres del grup d’extrema dreta que dijous a la nit va clavar una pallissa a un jove antifeixista durant les protestes a Barcelona.

Una desena d’ultres va agredir el jove amb pals a l’Eixample de Barcelona, a l’encreuament entre els carrers Balmes i Rosselló, després de la concentració que aquests havien convocat a la plaça Artós de Barcelona, a la part alta de la ciutat.

Els agressors, uns dels quals portava una bandera d’Espanya, es van dirigir corrent al noi, que estava sol, i li van començar a donar cops de puny i puntades de peu i colpejar amb pals mentre era a terra, i després es va aixecar amb ajuda.

La ministra d’Educació en funcions i portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, va assegurar, davant de l’aparició de violència d’ultradreta a Catalunya en l’última jornada d’aldarulls en protesta per la sentència del procés, que “la violència genera més violència”.

En una entrevista a la Cadena Ser, la ministra socialista va considerar que és “lamentable” que els “aldarulls independentistes” hagin suposat “la gènesi de violència d’ultradreta”. “La violència genera més violència”, va reflexionar Celaá, que va recordar que a Euskadi es van viure situació similars amb la violència de carrer.

Per la seua part, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, va retreure a la portaveu del Govern central en funcions que faci una relació causa efecte entre l’agressió que dijous passat va patir un jove per part d’un grup d’ultradretans i els disturbis protagonitzats per radicals independentistes d’aquests dies.

Aragonès va replicar a la portaveu del Govern socialista que “les agressions són únicament responsabilitat de qui les produeix, sempre i a tot arreu”, va subratllar, i va afegir: “Si algú intenta buscar altres responsabilitats, s’equivoca.”

En un comunicat, Tsunami Democràtic va avisar que s’ha bloquejat el primer domini “des de l’Estat espanyol gràcies a la col·laboració de les grans teleoperadores”. “Creieu que un tsunami es pot parar?”, afegeix el comunicat, que recomanava seguir el seu canal de Telegram, on informen puntualment de convocatòries i del funcionament de l’aplicació mòbil. La Comissió Europea va instar Espanya a “trobar l’equilibri” entre llibertat d’expressió i seguretat en l’ordre de tancar webs de Tsunami Democràtic.

Ordenen tancar el web de Tsunami Democràtic

El Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, previ informe de la Fiscalia, va ordenar a la Guàrdia Civil que procedeixi a clausurar tot accés a pàgines web i perfils en xarxes socials de Tsunami Democràtic a l’apreciar indicis d’un presumpte delicte de terrorisme. Aquest portal d’internet i també la seua aplicació per a dispositius mòbils va començar a bloquejar-se a partir de les 14.30 hores. A l’intentar accedir-hi, l’usuari només podia llegir el següent missatge: “Aquesta URL ha estat bloquejada per disposició de l’Autoritat Judicial.” Tanmateix, gairebé al mateix temps d’aquest bloqueig, el web va ser redirigit a altres dominis diferents.

tracking