SEGRE

ESNOTICIA

Nit de disturbis, focs i barricades a Barcelona després de la manifestació pacífica

Grups de violents s’enfronten als Mossos d’Esquadra al centre de la ciutat amb llançament de llambordes || La policia catalana ‘estrena’ a Via Laietana una tanqueta d’aigua per obrir-se pas

Agents de la Policia Nacional, ahir a Via Laietana davant d’una barricada de contenidors i un manifestant amb una estelada.

Agents de la Policia Nacional, ahir a Via Laietana davant d’una barricada de contenidors i un manifestant amb una estelada.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de la multitudinària i pacífica manifestació desenvolupada ahir a la tarda a Barcelona, els carrers del centre de la capital catalana van tornar a viure per cinquena nit consecutiva disturbis entre grups violents i la policia. Els voltants de la plaça Urquinaona i la Via Laietana es van convertir en una batalla campal, amb focs i barricades i intercanvi de projectils entre manifestants independentistes i Mossos d’Esquadra, els primers amb pedres, llambordes, botelles, llaunes i altres objectes i els segons llançant bales de goma i fum lacrimogen. Contínuament els encaputxats avivaven el foc de les barricades per mantenir-ne la intensitat amb nous contenidors i tota mena de materials i mobiliari urbà. La majoria d’ells anaven encaputxats, alguns amb màscares per aguantar els efectes del gas lacrimogen i d’altres apuntant amb un làser als helicòpters i als escopeters.

La Policia Nacional i els Mossos van acabar dispersant les protestes i atallant els aldarulls després de quatre hores en aquesta zona cap a les 23.00 h, i llavors les barricades i les fogueres es van desplaçar al passeig de Gràcia i la Gran Via, on seguien a l’hora del tancament d’aquesta edició. Els antiavalots van utilitzar principalment per a la dispersió les furgonetes, la qual cosa és coneguda com “tècnica del carrusel”, a més de projectils viscoelàstics (els Mossos) i pilotes de goma i gasos lacrimògens (la Policia Nacional).

Val a destacar que els Mossos van accedir a la Via Laietana amb una tanqueta d’aigua fins ara mai utilitzada a Catalunya per obrir pas als vehicles policials entre les barricades que ocupaven la calçada. Els Mossos van informar al seu compte de Twitter que anaven a procedir a utilitzar aquest “camió hidrant”, que ja van treure al carrer dimecres passat en una altra protesta en la confluència de la Gran Via amb el carrer Marina, encara que en aquella ocasió no el van arribar a fer servir. El cos policial va assegurar que utilitzaria aquest recurs per obrir pas als vehicles entre les barricades i no per dispersar manifestants.

A l’hora del tancament d’aquesta edició s’havien registrat a Barcelona almenys 14 detinguts, quatre dels quals menors d’edat, per presumptes desordres, resistència a agents de l’autoritat i danys, i més de quaranta ferits en les protestes. A Catalunya eren 17 detinguts i 62 ferits.

Val a destacar que la Policia Nacional es va emportar detingut i emmanillat fins a un furgó policial el fotoperiodista d’El País Albert García durant els disturbis registrats a la Via Laietana. Per emmanillar-lo, un grup d’antiavalots el va tirar a terra i el va reduir. Ahir a la nit, els motius d’aquesta detenció no havien transcendit.

Agents de la Policia Nacional, ahir a Via Laietana davant d’una barricada de contenidors i un manifestant amb una estelada.

Agents de la Policia Nacional, ahir a Via Laietana davant d’una barricada de contenidors i un manifestant amb una estelada.ACN

tracking