SEGRE

POLÍTICA

Sánchez no agafa el telèfon a Torra i li contesta en un comunicat que "condemni rotundament la violència"

El president apressa a Sánchez a "fixar un dia i una hora" per dialogar i rebutja la violència

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, no ha agafat el telèfon al president de la Generalitat, Quim Torra, que l’ha anomenat aquest dissabte, i a través d’un comunicat li ha dit que "ha de condemnar rotundament la violència", i reconèixer el feina de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i Mossos, i solidaritzar-se amb els policies ferits.

"El Govern d’Espanya sempre ha estat a favor de dialogar dins de la llei. Primer Llei i després diàleg", ha estat la resposta del Govern a la trucada de Torra, segons han informat fonts de l’Executiu.

En aquest sentit, el Govern ha subratllat que perquè el diàleg sigui efectiu, Torra "hauria de reconèixer l’altra part de catalans, que no són independentistes, i que li estan reclamant reconstruir la convivència danyada per l’independentisme."

Finalment, el Govern reitera que "el problema de Catalunya no és la independència, que no es produirà, perquè no és legal, ni la vol la majoria de catalans, sinó la convivència".

L’Executiu en la seua resposta diu que "la seua proposta de referèndum no la vol ni la majoria de catalans, ni pel que sembla, la majoria del seu propi Govern. El primer per restaurar la convivència és condemnar la violència, una cosa que no ha fet el senyor Torra."

Anteriorment, Torra havia instat el cap de l’Executiu en funcions, Pedro Sánchez, a fixar ja la data d’una reunió per obrir de "manera immediata el diàleg i la negociació" per buscar una solució política a la situació de Catalunya perquè la seua causa és "imparable".

Torra, que aquest matí ha presidit el gabinet de seguiment dels aldarulls a Catalunya després de la cinquena jornada de protestes violentes, ha cridat a més a la protesta pacífica: "La violència no és la nostra bandera"

El president ha comparegut després d’aquesta reunió al costat del vicepresident català, Pere Aragonès, i els alcaldes de Tarragona, Lleida i Girona, per fer una declaració institucional que ha arrencat llançant la petició a Sánchez de fixar la data d’una reunió entre ambdós mandataris, perquè és la seua "responsabilitat" i la seua "obligació" i ara, ha afegit, és "més urgent que mai".

"Fa molt temps que demanem una reunió per buscar una solució política al conflicte, nosaltres mai no ens hem aixecat i, ara, és més urgent que mai", ha dit el president català.

Torra ha assegurat que la "causa de les llibertats i drets" dels independentistes és "imparable", perquè el "poble català arribarà tan lluny com vulgui".

Després de cinc nits d’aldarulls violents, Torra ha fet una crida a la "calma" i que les protestes siguin pacífiques: "La violència mai no serà la nostra bandera", "cap forma de violència no ens representa".

En aquest sentit, ha assenyalat que el moviment independentista ha estat "transversal, massiu, ètic i pacífic", com segons el seu parer es va posar de manifest durant la multitudinària manifestació d’ahir a Barcelona, en la qual van participar més de mig milió de persones segons la Guàrdia Urbana.

Sánchez no agafa el telèfon a Torra i li contesta en un comunicat que

Sánchez no agafa el telèfon a Torra i li contesta en un comunicat que "condemni rotundament la violència"ACN

Sánchez no agafa el telèfon a Torra i li contesta en un comunicat que

Sánchez no agafa el telèfon a Torra i li contesta en un comunicat que "condemni rotundament la violència"ACN

tracking