SEGRE
La manifestació va arrancar a la plaça Urquinaona i va acabar a Arc de Triomf.

La manifestació va arrancar a la plaça Urquinaona i va acabar a Arc de Triomf.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona va tornar a viure ahir un nou dia de protestes que, a diferència de jornades anteriors, es va caracteritzar perquè els incidents van ser escassos. La manifestació convocada per condemnar la repressió i la violència policial d’aquesta setmana va arrancar a la plaça Urquinaona i va acabar a l’Arc de Triomf. Hi va haver una càrrega de la Policia Nacional a l’inici en la qual diverses persones van resultar ferides. A l’acabar la marxa, milers de persones van tornar al punt de partida per fer una seguda pacífica que va durar diverses hores. Centenars de participants van fer un cordó ciutadà per evitar enfrontaments entre la Policia Nacional i radicals.

Es tractava d’un procediment que manifestants pacífics ja van aplicar divendres en protestes a Lleida. El conseller de l’Interior, Miquel Buch, ho va agrair i va elogiar “l’actitud dels ciutadans al separar els actes violents de les manifestacions”. Tanmateix, va demanar que, davant d’actituds violentes, els manifestants “s’apartin per garantir la seua integritat física”. “No reclamem a la ciutadania que faci el treball dels cossos policials”, va recalcar.

Al tancament d’aquesta edició no hi va haver disturbis tan greus com els de nits anteriors. Tanmateix, sí que hi va haver alguns enfrontaments entre mossos i manifestants en diferents punts de la ciutat, com Pau Claris i la plaça Urquinaona. En aquesta última, els Mossos van alçar passada la mitjanit el cordó policial que bloquejava el pas a Via Laietana, mentre que els participants en la seguda ho van celebrar com una victòria. El sistema d’emergències mèdiques (SEM) va atendre sis persones arran de les protestes a tot Catalunya, tres a Barcelona i tres a Girona. Va ser una xifra molt inferior a la de jornades anteriors.

La manifestació va arrancar a la plaça Urquinaona i va acabar a Arc de Triomf.

La manifestació va arrancar a la plaça Urquinaona i va acabar a Arc de Triomf.ACN

tracking