SEGRE

SÍRIA VIOLÈNCIA

Erdogan diu que “aixafarà caps kurds” si no es retiren

La primera treva des de l’ofensiva

Un civil circula al nord de Síria, controlat pels turcs.

Un civil circula al nord de Síria, controlat pels turcs.EFE/EPA/ERDEM SAHIN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Turquia i les milícies kurdes de Síria es van acusar ahir mútuament de violar l’alto el foc pactat dijous passat entre Ankara i Washington, mentre que el president turc, l’islamista Recep Tayyip Erdogan, va amenaçar d’“aixafar els caps” dels kurds si no es retiren de la frontera.

El ministeri de Defensa turc va denunciar ahir que les milícies kurdosirianess Unitats de Protecció del Poble (YPG), que Ankara considera un grup terrorista i contra les quals va llançar una ofensiva en territori sirià el 9 d’octubre, han violat la treva en 14 ocasions des que es va firmar l’acord.

Defensa va assenyalar en aquest sentit que la majoria dels atacs es van produir en zones properes a la frontera turca, on s’ha concentrat la majoria de xocs entre l’Exèrcit turc i les milícies kurdes des de l’inici de l’ofensiva.

Les milícies kurdes també van acusar l’Exèrcit turc de violar l’alto el foc i van demanar als EUA que pressioni Turquia perquè compleix la treva i obri un corredor humanitari per evacuar les víctimes civils de Ras al-Ayn. Almenys catorze civils haurien mort a Ras al-Ayn per atacs de milicians proturcs, segons l’Observatori Sirià de Drets Humans.

tracking