SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez rebutja respondre a la trucada de Torra demanant-li diàleg

El president català li retreu l’actitud reclamant-li que no “li doni lliçons” || L’Executiu, amb els alcaldes de Lleida, Tarragona i Girona, i sense Colau, exigeix negociar

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, escolta les manifestacions del president Quim Torra.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, escolta les manifestacions del president Quim Torra.EFE/QUIQUE GARCIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern estatal en funcions, Pedro Sánchez, va rebutjar agafar el telèfon al president de la Generalitat, Quim Torra, que li havia trucat, i a través d’un comunicat li va respondre que “ha de condemnar rotundament la violència”, i reconèixer el treball de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i Mossos, i solidaritzar-se amb els policies ferits. “El Govern d’Espanya sempre ha estat a favor de dialogar dins de la llei. Primer Llei i després diàleg”, va ser la resposta del Govern espanyol a la trucada de Torra, segons fonts de l’Executiu.

Per la seua part, Torra va enviar una carta a Sánchez retraient-li que li intenti “donar lliçons” contra la violència.

L’alcaldessa de Barcelona no va assistir a la reunió conjunta al veure-la “precipitada”

“Vostè no m’ha de donar lliçons a mi de condemnar i lluitar contra la violència”, va dir, “perquè vostè i el moviment independentista sempre ha condemnat tota mena de violència”, defensa a la carta. També li va retreure no haver contestat a la seua trucada: “Vostè es nega a parlar amb el representant dels catalans i, encara pitjor, es nega a establir cap tipus de diàleg.”

Hores abans, el president havia apressat Sánchez “a fixar un dia i una hora” per dialogar i acordar sobre la situació de Catalunya. Ho va dir a la Generalitat durant una compareixença davant la premsa, després de reunir-se amb el vicepresident, Pere Aragonès, i els alcaldes de Girona, Tarragona i Lleida, Marta Madrenas, Pau Ricomà i Miquel Pueyo, respectivament.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no va assistir a aquesta reunió. Fonts properes a l’alcaldessa van qualificar de “precipitat” l’encontre.

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va criticar Sánchez per no haver resport a la trucada de Torra. “Vaja. Era previsible que l’Espanya que no sap pactar amb si mateixa i de repetir quatre eleccions en quatre anys tampoc sigui capaç de despenjar el telèfon i parlar amb qui és el representant ordinari de l’Estat a Catalunya”, va dir.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, escolta les manifestacions del president Quim Torra.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, escolta les manifestacions del president Quim Torra.EFE/QUIQUE GARCIA

tracking