SEGRE

PANORAMA

Centenars de persones tiren brossa a la delegació del Govern central

Una dona llança una bossa d’escombraries davant dels Mossos.

Una dona llança una bossa d’escombraries davant dels Mossos.MIQUEL CODOLAR/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones van secundar ahir la convocatòria de Pícnic per la República i van llançar bosses d’escombraries, majoritàriament farcides de paper, en el perímetre de seguretat de la seu a Barcelona de delegació del Govern espanyol per simular que l’edifici era un “abocador”. Amb un perímetre de seguretat que blinda l’illa de l’Eixample en la qual es troba la delegació del Govern, els independentistes, seguint les indicacions de Pícnic per la República, es van concentrar a l’altura de l’encreuament entre Mallorca i Bruc, buscant la presència d’un cordó policial.

Alguns dels manifestants van fer posteriorment una seguda a la Diagonal. Després, de forma improvisada i pacífica, van recórrer alguns dels principals carrers del centre de la capital catalana fins a arribar a Via Laietana, on van protagonitzar una altra seguda, aquesta davant de la seu de la prefectura de Policia sense que es registressin incidents.

Una altra protesta es va concentrar, d’altra banda, a la Meridiana, que a mitjanit encara seguia tallada.

A Girona, uns 50 manifestants van incendiar una barricada que van col·locar a la via del tren al baixador de Celrà, segons va informar el ministeri de Foment.

A més, algunes carreteres, com a Berga, Gurb i Caldes de Montbui, van ser tallades pels manifestants.

tracking