SEGRE

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Dos dones moren víctimes de violència de gènere a Vic i Granada

Detingut un home de 29 anys acusat de matar la seua exparella || Troben una altra dona morta al costat del cadàver del marit, que segons sembla es va treure la vida

Vista de l’habitatge on van trobar els dos cadàvers a La Zubia.

Vista de l’habitatge on van trobar els dos cadàvers a La Zubia.EFE/ PEPE TORRES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La violència de gènere es va cobrar ahir dos noves víctimes, una a Catalunya i una altra a Andalusia. Així, els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a Vic (Barcelona) un home de 29 anys i nacionalitat equatoriana com a presumpte autor de la mort de la que va ser la seua parella. Així ho van confirmar fonts de la Policia Autonòmica, que va rebre avís cap a les 13.00 hores avís de la troballa del cadàver de dona, morta al seu domicili en un barri humil al sud de la localitat. El cos de la dona presentava signes de violència.

També s’investiga com un cas de violència masclista la mort d’un matrimoni a la localitat de La Zubia (Granada). La Guàrdia Civil va trobar els seus cossos sense vida un al costat de l’altre al domicili conjugal. Els primers passos de la investigació apunten que el marit, de 43 anys d’edat, va acabar de matinada amb la vida de la seua esposa, de 40 anys, i després es va suïcidar.

El nombre de dones mortes a mans de les seues parelles o exparelles ascendeix a 47 aquest any

Es tracta de la primera mort considerada violència de gènere a la província de Granada en el que va d’any. El fill de la parella, major d’edat, va ser el que va descobrir els cadàvers, segons van revelar fonts properes a la investigació policial. La Guàrdia Civil va confirmar que aquest últim assassinat no va estar precedit de denúncies per maltractaments, com sí que sol ocórrer en la gran majoria dels assassinats masclistes. Els dos casos de Vic i La Zubia se sumen a la detenció divendres a la nit d’un home acusat d’esquarterar una jove de 18 anys de la localitat de Valdemoro. Ahir va passar a disposició judicial i va ingressar a la presó de forma provisional (vegeu el desglossament).

Després dels casos registrats al llarg del cap de setmana passat en municipis de Catalunya, Andalusia i la Comunitat de Madrid, el nombre de dones assassinades per les seues parelles o les seues exparelles puja a 47 en el que va d’any 2019. Són un total de 1.022 víctimes des que va començar el recompte oficial l’any 2003.

Presó provisional comunicada per a l’esquarterador de Valdemoro

El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Valdemoro va ordenar ahir presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home que presumptament hauria esquarterat una jove de 18 anys a la localitat. Segons fonts jurídiques, l’acusat de 27 anys no va contestar cap pregunta durant la declaració. Per la seua part, per a l’altra detinguda, exparella del presumpte autor material, també es va decretar presó provisional i sense fiança per la presumpta comissió d’un delicte d’encobriment, i va anar a la presó d’Alcalá Meco. D’altra banda, durant la jornada de declaracions no va quedar acreditat que la víctima tingués cap relació sentimental amb l’home que presumptament li va causar la mort, segons van indicar les fonts judicials.

tracking