SEGRE

POLíTICA

ERC, PNB, JxCat i EH Bildu demanen al Congrés que citi Sánchez per parlar de Catalunya

ERC, PNB, JxCat i EH Bildu demanen al Congrés que citi Sánchez per parlar de Catalunya

ERC, PNB, JxCat i EH Bildu demanen al Congrés que citi Sánchez per parlar de CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els portaveus d’ERC, PNB, JxCat i EH Bildu al Congrés han demanat aquest dilluns que la Diputació Permanent convoqui al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, en sessió extraordinària, per "donar explicacions" sobre les "actuacions de l’Estat" a Catalunya.

La petició, registrada aquest dilluns, la firmen Gabriel Rufián (ERC), Aitor Esteban (PNB), Laura Borrás (JcCat) i Mertxe Aizpurua (EH Bildu); aquests dos últims grups formen part del Mixto.

L’han registrat els portaveus el dia en què Sánchez ha viatjat a Barcelona per reunir-se amb l’operatiu policial i visitar alguns dels agents ferits i ingressats en centres hospitalaris.

No s’ha reunit amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a qui el dirigent socialista ha demanat que condemni "rotundament" la violència que s’ha produït durant l’última setmana en diferents ciutats catalanes, en especial a Barcelona.

Li ho ha comunicat a través d’una carta, la contestació que el president del Govern ha donat a Torra després de dos dies d’intents de contacte telefònic, que no ha tingut lloc.

La Diputació Permanent del Congrés és l’òrgan parlamentari que governa la Cambra quan aquesta es troba dissolta, com és el cas, o en el temps entre períodes de sessions.

El reglament del Congrés estableix que la convocatòria de la Diputació l’han de cursar o el president de la Cambra o dos grups parlamentaris o una cinquena part dels membres de la Diputació, que són en total 137.

La Mesa de la Diputació es reunirà aquest dimarts quan acabi la sessió convocada per a la convalidació o derogació de tres decrets-lleis ja aprovats pel Consell de Ministres.

tracking