SEGRE

ESNOTICIA

La meitat dels enquestats avalen l'exhumació de Franco del Valle

La maquinària ja és des d’ahir al lloc on està enterrat el dictador

La maquinària que va arribar ahir al Valle de los Caídos per a la pròxima exhumació de Franco.

La maquinària que va arribar ahir al Valle de los Caídos per a la pròxima exhumació de Franco.TOTAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La meitat dels enquestats per IPSOS avalen l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos, com va aprovar el Govern central en funcions. Concretament, un 36% es mostra “totalment d’acord” i un altre 15%, d’acord. En canvi, un 28% afirma no estar “gens d’acord” amb aquesta iniciativa, que està a punt de dur-se a terme i que ha comportat polèmica. Per intenció de vot, els que més donen suport a l’exhumació són els que es declaren votants d’Unides Podem, amb un 76%, seguits dels de la seua escissió batejada com a Més País (57%) i els del PSOE (50%). En canvi, només hi estan d’acord un 6% dels votants de Vox, un 7% dels del PP i un 17% dels de Cs.

Precisament, la maquinària que previsiblement s’encarregarà d’exhumar les restes de Franco és des d’ahir a les 14.50 hores al Valle de los Caídos, segons va revelar l’Hospedería de la Santa Cruz del Valle a Twitter, xarxa a la qual va pujar un vídeo en què es veia un camió portant una màquina. Les dates que s’estudien per a l’exhumació són demà o dimecres. En tot cas, hauria de ser abans del divendres 25, segons va anunciar la vicepresidenta del Govern estatal en funcions, Carmen Calvo. L’Executiu es va comprometre a avisar amb almenys 48 hores d’antelació la família de Franco.

El valle de los Caídos va tancar al públic el dia 11 passat perquè poguessin començar els preparatius de l’operació. Les restes del dictador seran traslladades a Mingorrubio, al madrileny barri d’El Pardo.

tracking