SEGRE

REGNE UNIT NEGOCIACIONS

El Parlament impedeix una nova votació sobre l'acord del Brexit

La sortida traumàtica de la UE, més a prop

Imatge general del saló de plens del Parlament britànic.

Imatge general del saló de plens del Parlament britànic.EFE/EPA/UK PARLIAMENTARY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Cambra dels Comuns, John Bercow, va informar ahir el Govern que no pot tornar a sotmetre a votació l’acord de Brexit assolit pel primer ministre, Boris Johnson, perquè és la segona vegada que planteja la qüestió al Parlament.

En lloc d’això, Bercow va indicar que pot seguir la ruta d’aconseguir que el Parlament doni suport a la legislació requerida per a la sortida del Regne Unit de la UE primer en lloc que hi hagi una votació de o no sobre l’acord. “En resum, la moció d’avui és en substància la mateixa que la moció de dissabte i la Cambra ja ha decidit respecte a l’assumpte. Les circumstàncies d’avui són en substància les mateixes que les circumstàncies de dissabte”, va afirmar davant dels diputats.

“La meua decisió és per tant que la moció no es debatrà avui ja que seria repetitiu i desordenat fer-ho”, va concloure Bercow.

L’Executiu, que no té encara una majoria clara al Parlament per tirar endavant el text, té com a principal argument que el nou acord “elimina el backstop”, el pla d’emergència plantejat al principi per evitar una frontera dura a l’illa d’Irlanda.

El ministre per a la sortida de la UE, Steve Barclay, va advocar per “respectar els resultats del referèndum” del juny del 2016 i concloure una vegada per totes els tràmits parlamentaris, de tal manera que el Regne Unit pugui abandonar el bloc comunitari a finals de mes de forma “ordenada i amistosa”.

Johnson va fer campanya a favor de la sortida de la Unió Europea l’any 2016, va votar en contra de l’acord de May i ara només contempla dos opcions: una sortida amb el seu acord o una sense acord, però totes el 31 d’octubre. Molts diputats desconfien del primer ministre i creuen que la seua intenció és en realitat precipitar una sortida sense acord a final de mes. Per la seua part, la Unió Europea està disposada a ampliar els terminis si Boris Johnson és incapaç d’aprovar l’acord al Parlament britànic aquesta setmana.

tracking