SEGRE

TRIBUNALS INSTRUCCIÓ

Escorcollen la casa de Gonzalo Boye en una investigació per blanqueig

L’advocat, que defensa Puigdemont a Bèlgica, imputat per un suposat blanqueig de diners del narco Sito Miñanco || Instrucció de l’Audiència Nacional

Dos agents de la Policia Nacional entren al despatx de l’advocat Gonzalo Boye.

Dos agents de la Policia Nacional entren al despatx de l’advocat Gonzalo Boye.ANDREA ZAMORANO/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del Jutjat Central d’Instrucció numero 3 de l’Audiència Nacional Maria Tardón va ordenar ahir l’escorcoll de l’habitatge i el despatx de l’advocat Gonzalo Boye. L’Audiència investiga un suposat delicte de blanqueig de capitals vinculat amb un altre contra la salut pública en un sumari en el qual està encausat el narcotraficant gallec José Ramón Prado Bugallo Sito Miñanco. Boye coordina actualment la defensa jurídica de l’expresident Carles Puigdemont i també ha defensat Miñanco, encara que va abandonar recentment la seua defensa. Fonts pròximes a la investigació van assenyalar que l’escorcoll es va portar a terme al domicili de Boye a Madrid. També es van regirar dos propietats de dos suposats testaferros i no hi va haver detencions.

Sito Miñanco va ser detingut el mes de febrer del 2018 amb una vintena de presumptes membres de la seua banda acusats dels delictes de tràfic de drogues, blanqueig i pertinença a organització criminal.

Laura Borràs veu una “persecució de l’independentisme” en l’escorcoll a Boye

Les investigacions apuntaven que Miñanco liderava una important xarxa de narcotraficants des del 2016, mesos després que se li atorgués la semillibertat, la qual cosa li permetia dormir diàriament al Centre d’Inserció Social (CIS) d’Algesires. Derivat d’aquesta investigació, que coordina la Fiscalia Antidroga de l’Audiència Nacional, la jutge va acordar obrir una peça separada estrictament per delictes de blanqueig. Així mateix, ha citat Boye a declarar demà dimecres, així com als dos testaferros. L’operació no té cap relació amb la defensa de Carles Puigdemont.

Va ser condemnat en ferm per col·laborar en el segrest de l’empresari Emiliano Revilla dins d’un grup associat al MIR que ETA va subcontractar per ajudar-lo en la vigilància de l’empresari. Mentre complia catorze anys de presó, es va matricular en dret i va començar a exercir quan va sortir el 2002 al carrer.

Va representar una de les acusacions particulars en el judici pels atemptats de l’11 de març del 2004. També està personat en gran part de les causes que se segueixen contra el Partit Popular, com el cas Bárcenas.

Així mateix, va defensar el narco Sito Miñanco i defensa el raper Valtonyc, ara a Bèlgica. Un altre dels seus clients és Rodrigo Lanza, acusat de l’assassinat d’un home per portar uns tirants amb la bandera d’Espanya. 

Dos agents de la Policia Nacional entren al despatx de l’advocat Gonzalo Boye.

Dos agents de la Policia Nacional entren al despatx de l’advocat Gonzalo Boye.ANDREA ZAMORANO/ACN

tracking