SEGRE

PANORAMA

La Policia escorcolla la seu de l'ACM

També es van inspeccionar dos agències de viatges a Barcelona i a Vic || Les indagacions no afecten Miquel Buch, que en va ser el president del 2011 al 2018

Seu de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques de Barcelona, ahir.

Seu de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques de Barcelona, ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional va escorcollar ahir durant més de 10 hores per ordre del Jutjat d’Instrucció 16 de Barcelona la seu de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) en una operació contra una suposada xarxa corrupta de desviació de fons públics. Les actuacions liderades per la Comissaria General d’Informació són declarades secretes i inclouen diversos escorcolls, a més de la seu de l’ACM. Segons fonts policials, la investigació no afecta l’actual conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, que va ser president d’aquesta entitat entre el 2011 i el 2018. Així mateix, durant la tarda la Policia també va registrar dos agències de viatges, una a Barcelona i una altra a Vic, per la seua presumpta relació amb la investigació oberta contra l’ACM per una suposada xarxa de desviació de fons per al procés. En una atenció als periodistes, el president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, va explicar que en l’escorcoll no hi ha hagut detencions i que l’equip directiu i el personal de l’entitat “col·laboren” amb els agents, que estan recollint documentació i copiant ordinadors.

L’ACM s’ha significat en els últims anys per donar suport a l’estratègia política dels líders independentistes i organitzar viatges de suport a Carles Puigdemont. Aquest tipus de desplaçaments ja han estat objecte d’investigacions en el passat per part de la Fiscalia. El setembre del 2018, la Fiscalia Superior de Catalunya va arxivar unes diligències d’investigació per un acte de 167 alcaldes catalans a Brussel·les amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont celebrat el 7 de novembre del 2017. El fiscal José Joaquín Pérez de Gregorio va afirmar que no hi havia indicis que les despeses del viatge, estada i lloguer del local que va acollir l’acte dels alcaldes “fossin procedents, ni en tot ni en part, de fons públics dels seus respectius consistoris”.

tracking