SEGRE

PANORAMA

Vora 3.000 persones participen a la 'festa dels globus' dels CDR

Convocats davant la conselleria d’Interior, alguns dels manifestants els van tirar a un furgó dels Mossos || Va predominar l’ambient pacífic i festiu

Alguns dels manifestants van llançar globus plens de pintura a una furgoneta dels Mossos.

Alguns dels manifestants van llançar globus plens de pintura a una furgoneta dels Mossos.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 2.700 manifestants, segons va informar la Guàrdia Urbana, es van concentrar ahir a la nit davant la conselleria d’Interior de la Generalitat en un acte de protesta després de la publicació de la sentència de l’1-O i de les càrregues produïdes durant les protestes de l’última setmana per part dels cossos de seguretat. Alguns dels manifestants concentrats van llançar globus de pintura cap aquest edifici, a partir de les 19.45 hores, si bé la concentració va discórrer majoritàriament en un ambient pacífic i festiu. Els globus van impactar contra una furgoneta de la Brimo i també al carrer Diputació, davant la seu, ja que els concentrats no van poder accedir a l’edifici perquè es trobava blindat amb un cordó policial. CDR Catalunya havia convocat a una festa de globus davant la seu del departament, ubicada a passeig de Sant Joan amb Diputació i on es troba el Centre de Coordinació Policial, edifici des del qual es coordina la resposta policial a les protestes contra la sentència de l’1-O. Els manifestants, que van anar sumant adhesions de forma progressiva, estaven concentrats allà des de les set de la tarda i van llançar inicialment globus d’aire en una concentració pacífica i festiva, en la qual es va entonar Els Segadors.

Durant la mobilització es van sentir crits de “Buch, dimissió”, “Fora les forces d’ocupació” i “Vergonya em faria ser policia”. Al final de la manifestació, un grup d’unes cinc-centes persones es va desplaçar fins a la plaça Cinc d’Oros. La concentració es va dissoldre després d’una càrrega dels Mossos d’Esquadra.

D’altra banda, al voltant de mil persones es van concentrar ahir a la nit davant de les portes del centre penitenciari de Mas d’Enric, al Catllar, per exigir la llibertat de Laura Solé i Joan Tortosa, dos dels detinguts per la policia a Tarragona i que es troben en presó provisional. Durant la concentració, familiars de la detinguda van assegurar que “els tranquil·litza que l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell se n’estigui cuidant”.

A Reus un grup de manifestants va tirar bosses d’escombraries davant la seu del PSC per protestar per la visita de Pedro Sánchez.

tracking