SEGRE

PANORAMA

El govern central insta el president a parlar amb tots els catalans

L’executiu insisteix que rebutgi els disturbis || Casado demana jutjar els aldarulls a l’Audiència Nacional i Rivera, “que els violents paguin les destrosses”

El president del Govern, Pedro Sánchez, durant l’acte electoral d’ahir a Huelva.

El president del Govern, Pedro Sánchez, durant l’acte electoral d’ahir a Huelva.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va dir ahir al president de la Generalitat, Quim Torra, que “si vol parlar, que ho faci primer amb els catalans, sobretot amb els que no pensen com ell”, i que “si ha de fer crides, que les faci a la convivència”. En un acte electoral a Huelva, Sánchez va respondre d’aquesta manera a les crides al diàleg formulades per Torra, que va deplorar que el cap de l’Executiu no hagi respost cap de les seues quatre trucades, l’última de les quals ahir mateix.

“En aquest cas, l’ordre dels factors sí que altera el producte. Primer llei i després diàleg, primer Estatut de Catalunya i després diàleg”, va apuntar Sánchez, que va insistir que Torra ha de fer “crides a la convivència, al rebuig de la violència i a la solidaritat amb els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat”. Així mateix, també va dir als que aquests dies parlen d’“enfrontaments entre la policia i els violents a Catalunya” que “els enfrontaments són entre els violents i la societat catalana i espanyola i els que s’han posat enmig per defensar aquestes últimes són les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat”.

Pablo Casado demana a Sánchez que agafi el telèfon a Torra perquè “trenquin els seus acords”

D’altra banda, el president del PP, Pablo Casado, va demanar al Govern de Sánchez i a la Fiscalia que “centralitzi tots els casos” de disturbis produïts a Catalunya durant els últims dies perquè els investigui l’Audiència Nacional com a “terrorisme de carrer” o kale borroka. En una visita a les instal·lacions de l’empresa Iberdrola a Bilbao, Casado va insistir que Sánchez agafi el telèfon a Torra, no per negociar, sinó per comunicar-li que trenca “avui mateix” els acords institucionals amb les forces independentistes.

Per la seua banda, el president de Cs, Albert Rivera, va demanar ahir, durant una visita a les zones més afectades pels disturbis de la capital catalana, a l’Estat, a la Generalitat i a l’ajuntament que es personin davant de les causes judicials obertes i va reclamar que “els violents paguin de les seues butxaques totes les destrosses”.

Per la seua banda, el director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, va defensar la “professionalitat” del cos davant de “l’intent de menyscabar els drets i llibertats de tots” i de “trencar la convivència pacífica amb l’excusa de la sentència”.

“Vull felicitar-los a tots per l’excel·lent feina que han fet aquests últims dies per garantir l’ordre públic a Catalunya”, va dir. La Policia Nacional serà sempre a Catalunya”, va asseverar Pardo.

Lesmes lloa el “majúscul esforç” de la policia

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, va expressar ahir durant l’acte commemoratiu del Dia de la Policia, celebrat a la seu del CGPJ, el seu reconeixement a la tasca que tots els Cossos i Forces de Seguretat fan “per garantir el bon funcionament de l’Estat de Dret”. Lesmes es va adreçar de forma especial a aquests servidors públics pel “majúscul esforç que estan realitzant per preservar la convivència i la seguretat a Catalunya”.

El president del Govern, Pedro Sánchez, durant l’acte electoral d’ahir a Huelva.

El president del Govern, Pedro Sánchez, durant l’acte electoral d’ahir a Huelva.EFE

tracking