SEGRE

PANORAMA

"Que es fiquin l'indult per on els càpiga"

El líder d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, descarta per complet aquesta opció per sortir de la presó, rebutja els disturbis i condemna les càrregues policials injustificades

El líder d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras.

El líder d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, va descartar ahir de ple la possibilitat de demanar un indult assegurant que “se’l poden ficar per on els càpiga”. Sobre la sentència condemnatòria de 13 anys contra ell, va dir que no l’ha sorprès i que és “un orgull ser aquí [a la presó] per haver posat urnes”. En una entrevista a Nació Digital, va considerar sobre les protestes d’aquests dies contra la sentència del Tribunal Suprem que “cremar un contenidor no és més útil que fer un doctorat. Qualsevol pot cremar un contenidor, i també pot ser que algú ho faci en contra teu. És necessari guanyar democràticament amb majories més àmplies”, va defensar. Junqueras va insistir també que és més útil, segons el seu parer, entendre els altres i treballar des d’àmbits socials i universitaris que cremar contenidors, i va apostar per un referèndum quan “hi hagi majories més àmplies per fer-lo efectiu”. Al ser preguntat per l’actuació policial, va apostar per apreciar el bon treball de la “immensa majoria” de la policia, però també va reconèixer que alguns no ho fan així.

“No m’agrada gens el que he vist. També s’està colpejant persones que caminen pel carrer tranquil·lament. Si això no fos veritat, no hi hauria tantes imatges ni seixanta periodistes que han patit càrregues per part dels cossos de seguretat”, va afegir el dirigent republicà. Pel que fa a la qüestió de si Torra està governant per a tots els catalans, va respondre: “Té el deure de fer-ho, i en cas que se li qüestioni, esforçar-se per demostrar que no és així. Jo no tinc dubtes que ho faci.”

A més, sobre si aposta per unes eleccions catalanes pròximament, Oriol Junqueras va assegurar que sempre és un bon moment perquè els ciutadans s’expressin. “Segur que ningú s’oposa al fet que la gent voti”, va assenyalar. A més, va dir que el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, està “qualificadíssim” per assumir la responsabilitat i moltes més, i que ho podrà fer molt bé en cas de ser escollit.

tracking