SEGRE

TRIBUNALS POLÈMICA

Boye surt de l'Audiència Nacional en llibertat i sense mesures cautelars

Després de declarar per un delicte de blanqueig vinculat amb el narcotràfic || Podrà assistir dimarts a la vista sobre l’euroordre contra de Puigdemont a Bèlgica

L’advocat Gonzalo Boye, a l’arribar ahir a l’Audiència Nacional.

L’advocat Gonzalo Boye, a l’arribar ahir a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat de Carles Puigdemont Gonzalo Boye va quedar ahir en llibertat sense càrrecs ni mesures cautelars al decretar-ho així la jutge de l’Audiència Nacional María Tardón, després de prestar-li declaració per un delicte de blanqueig de capitals vinculat amb el narcotraficant gallec José Ramón Prado Bugallo, conegut com a Sito Miñanco, que va ser el seu client fins fa dos setmanes.

A la sortida, l’advocat va defensar que “no té res a veure amb el blanqueig de capitals” i que està “molt tranquil” per molt que la investigació continuï oberta perquè ell va anar “aclarir una situació” que va considerar que ja havia quedat “bastant clara”. També va explicar que la Fiscalia Antidroga va demanar que se li imposessin compareixences quinzenals, però sense prohibició de sortir del país, cosa que la magistrada va rebutjar al veure-ho incongruent.

Així doncs, el lletrat podrà assistir a la primera vista fixada per la justícia belga sobre l’euroordre de l’extradició de l’expresident de la Generalitat, que se celebrarà dimarts vinent a Bèlgica. Així mateix, arran dels rumors que assenyalen que se l’investiga per defensar Puigdemont, Boye va dir que “vol entendre que no” i va afirmar que la mateixa decisió de la jutge “deixa clar que ella no considera que hi hagi cap tipus de raó” per limitar-li l’exercici professional i els moviments, la qual cosa li permetrà desplaçar-se a Brussel·les les vegades que calgui per representar el seu client. Fonts jurídiques van informar que el mateix Boye va demanar a la magistrada que no tingués en compte tota la documentació relacionada amb la defensa de Puigdemont que el lletrat tenia als dispositius electrònics, la informació dels quals es va abocar dilluns passat en l’escorcoll que la Policia Nacional va realitzar al seu domicili i en què els agents van copiar tot el contingut del telèfon i el correu electrònic. Per la seua part, l’imputat que va assenyalar Boyer, un dels implicats en la xarxa que va intentar treure d’Espanya prop de 900.000 € relacionats amb el narcotraficant Sito Miñanco, va afirmar en una declaració a l’Audiència que l’advocat els va dir que coneixia una forma per “justificar la procedència dels diners i així poder recuperar-los”.

tracking