SEGRE

PANORAMA

Foment i Pimec insten Madrid i Govern a un diàleg "sense excuses"

Torra carrega contra Iceta per un altre intent infructuós de parlar amb Sánchez: “Truqui a Moncloa i passi’m el mòbil, que no me l’agafen” || El líder del PSC demana eleccions

Acte de Foment i Pimec per exigir diàleg, ahir, a Barcelona.

Acte de Foment i Pimec per exigir diàleg, ahir, a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Foment del Treball i Pimec van instar ahir a resoldre “sense excuses” el conflicte català per la via de la política i el diàleg. En un manifest, les dos patronals van urgir el Govern de Quim Torra i l’Executiu de Pedro Sánchez a assumir responsabilitats. “Correspon a la classe política, i no a la justícia, liderar una vegada més, de forma efectiva i resolutiva, la canalització i conducció d’aquest conflicte a l’escenari del pacte”, resa el document, que també advoca per reestablir la relació institucional entre les administracions catalana i espanyola. D’aquest manifest se’n va desmarcar la Cambra de Comerç barcelonina, malgrat que el president, Joan Canadell, va afirmar que compartia el 80% del text. Així, va dir que trobava a faltar la condemna a la “violència gratuïta” dels policies a les manifestacions.

D’altra banda, al Parlament, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, van protagonitzar un enfrontament per la inexistència de diàleg entre el Govern català i l’Executiu central. En aquest sentit, Torra va denunciar a la Cambra que ja ha marcat el número de la Moncloa en cinc ocasions i que Sánchez encara no s’ha posat al telèfon. “Faci un servei important al país, senyor Iceta, vostè, que segur que aconsegueix que li agafin la trucada, quan tingui Sánchez al telèfon me’l passa i així podré parlar amb ell”, va etzibar Torra al líder del PSC. En aquest sentit, va afirmar que “el que fa falta ara és que el president de Catalunya parli amb el president d’Espanya, de tu a tu”.

Torra vol parlar amb Sánchez “de tu a tu” i Iceta exigeix noves eleccions al Parlament

Per la seua part, Iceta va indicar que, abans de parlar amb Sánchez, Torra ha de reunir-se amb la resta de formacions catalanes per fixar una posició que representi totes les sensibilitats del Parlament. “No busqui excuses a la seua mala gestió i no torni a parlar en nom del país sense dialogar primer amb la resta de partits”, va remarcar, i va urgir a la convocatòria d’eleccions anticipades. “Vostè no està a l’altura. Només amb unes noves eleccions i un nou Govern podrem trobar camins per resoldre el problema”, va sentenciar.

Per la seua banda, la líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, va assegurar que Torra és un “perill públic” perquè “aplaudeix els violents”.

tracking