SEGRE

PANORAMA

Sánchez amenaça el Parlament amb una "resposta ferma" si desatén el Constitucional

Després de l’admissió a tràmit d’una proposta de resolució sobre autodeterminació || El president espanyol en funcions diu que l’independentisme és “minoritari des del punt de vista social”

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ahir, en un acte del PSOE a Segòvia.

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, ahir, en un acte del PSOE a Segòvia.PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, va advertir ahir l’independentisme que respondrà “amb fermesa” si el Parlament dóna llum verda a la proposta de resolució presentada dimarts per JxCat, ERC i la CUP que reitera l’aposta per l’autodeterminació i la sobirania de Catalunya, i reprova de nou el rei. “Qui creui la frontera de la llei, trobarà la resposta serena i ferma de l’Estat democràtic i de dret”, va subratllar en un míting dels socialistes a Segòvia. I és que el text consensuat per l’independentisme insisteix en qüestions que han estat deixades en suspens pel Tribunal Constitucional a instàncies de l’Executiu central. Durant el discurs, el també secretari general del PSOE va puntualitzar que l’advertència va dirigida “al Govern de la Generalitat i als diputats independentistes del Parlament de Catalunya”. Per una altra part, Sánchez també va aprofitar per carregar contra el projecte independentista i va assegurar que és “minoritari des del punt de vista social”. Així doncs, va afirmar que “intenta imposar el seu projecte malgrat que la societat li ha donat l’esquena”. De la mateixa manera, va arremetre contra el Partit Popular i Ciutadans, als quals va qualificar de “deslleials”. “Estem gestionant una sentència sobre fets que es van produir durant el Govern del PP, i el mínim que els demanem és que siguin lleials”, va manifestar Sánchez.

Al seu torn, el líder dels populars, Pablo Casado, va instar una vegada més el Govern central a tramitar el requeriment previ per aplicar el 155 a Catalunya. “No hi ha punts intermedis, no caben més equilibris sobre el fil”, va dir, alhora que va remarcar que “o Sánchez està amb la Constitució i la legalitat o continua mirant cap a un altre costat quan Torra apel·la a la insurrecció i el Parlament de Catalunya reincideix en la desobediència als tribunals”. En sintonia amb Casado, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va qualificar el cap de l’Executiu de la Generalitat de “tirà” per “voler desobeir els tribunals”. En un acte de partit a Còrdova, també va criticar Sánchez per “mirar cap a un altre costat”. Rivera, que va defensar que el “nacionalisme és incompatible amb la democràcia”, també va assenyalar l’independentisme per tractar de “ganduls” els andalusos.

El president del Parlament diu que una “democràcia madura” no evita que la gent decideixi el seu futur

D’altra banda, el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, va avançar ahir que els comuns no votaran a favor del projecte de resolució sobre autodeterminació que va desencadenar ahir les crítiques de PSOE, PP i Ciutadans.

tracking