SEGRE

ERC tornaria a guanyar el 10N a Catalunya i la CUP tindria 4 escons, segons un sondeig

El PSC seria segon amb 11-12 diputats, en tercer lloc se situaria JxCat amb 6-7 i en quart, En Comú Podem amb 6

ERC tornaria a guanyar el 10N a Catalunya i la CUP tindria 4 escons, segons un sondeig

ERC tornaria a guanyar el 10N a Catalunya i la CUP tindria 4 escons, segons un sondeigEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC tornaria a guanyar les eleccions a Catalunya el 10 de novembre amb entre 14 i 15 escons (15 l’abril passat), en uns comicis en els quals l’independentisme català s’imposaria amb la irrupció de la CUP, que aconseguiria quatre representants en els seus primers comicis a les Corts espanyoles, segons un sondeig d’El Periódico.

L’enquesta ha estat elaborada a Catalunya per l’empresa Gesop a partir de 1.444 entrevistes telefòniques i presencials a majors d’edat i assistides per ordinador, realitzades entre els dies 21 i 25 d’octubre, amb un marge d’error de +/- 2,6 %.

La formació republicana mantindria el primer lloc en les pròximes eleccions generals, seguida en segon lloc pel PSC amb 11-12 diputats (12 a l’abril), en tercer lloc se situaria JxCat amb 6-7 (7), i en quart, En Comú Podem (ECP) amb 6 (7).

La novetat d’aquest sondeig és l’entrada de la formació anticapitalista i independentista, la CUP, amb quatre diputats al Congrés en la primera ocasió en què ha decidit presentar-se a unes eleccions generals.

Ciutadans, segons aquesta enquesta, patiria un fort retrocés en passar de cinc a dos diputats; el PP en pujaria d’un a dos, el mateix resultat que es pronostica per a Vox, mentre que Más Pais, la formació d’Íñigo Errejón, no obtindria representants a Catalunya. Amb aquests resultats, la suma de les forces independentistes al Congrés assoliria el 43,1 % dels vots i oscil·laria entre 24 i 26 diputats.

En les eleccions generals del mes d’abril passat, l'independentisme va obtenir el 39,2 % dels vots i 22 parlamentaris.

tracking