SEGRE

ESNOTICIA

Talls de via per impedir l'arribada dels manifestants

Tancada l’A-2 a Pallejà i també hi va haver marxes lentes || Més de quaranta ferits després dels disturbis de dissabte a Barcelona

La protesta de Tàrrega, davant de la caserna de la Guàrdia Civil.

La protesta de Tàrrega, davant de la caserna de la Guàrdia Civil.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de manifestants va tallar ahir a les 10.30 hores l’A-2 al seu pas per Pallejà (Baix Llobregat) per impedir l’arribada dels autocars que anaven a la manifestació unionista convocada a Barcelona per Societat Civil Catalana. Així mateix, al migdia hi va haver una marxa lenta a l’N-340 a Molins de Rei que va provocar retencions de gairebé un quilòmetre. També hi va haver talls de carretera a la C-16 a Berga (que va arribar a provocar cues d’uns vuit quilòmetres) i a l’enllaç de la C-17 amb l’Eix Transversal a Gurb. D’altra banda, els accessos a l’estació de Sants van estar tancats durant una mica més d’una hora per una protesta convocada per la plataforma Pícnic per la República, que va reunir unes dos-centes persones.

D’altra banda, la Policia Nacional va detenir set persones pels disturbis de dissabte a Barcelona, en què hi va haver 44 ferits, dels quals 25 eren Mossos d’Esquadra, segons va informar la conselleria d’Interior. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) també va atendre dos persones a Mataró, que van rebre l’alta in situ.

El centre per la defensa dels drets humans Irídia va criticar l’actuació policial durant els enfrontaments entre manifestants i agents. L’entitat va qualificar de “desproporcionat” que un policia posés el genoll al coll d’un detingut i va arremetre contra una actuació a persones que eren a la terrassa d’un bar. Així mateix, una furgoneta de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra que circulava per la C-58 va rebre un impacte d’un objecte contundent que van llançar des d’un pont. No hi va haver ferits i es desconeix qui és l’autor dels fets.

Concentracions i protestes contra la sentència a Tàrrega i Tremp

Tàrrega i Tremp van acollir ahir noves concentracions independentistes. A la capital de l’Urgell, una trentena de persones, van participar en una acció per fer arribar la protesta contra la sentència i la repressió policial a la Guàrdia Civil i els Mossos, informa Segre Tàrrega. Per la seua banda, veïns de Tremp es van concentrar ahir per celebrar el segon aniversari de la declaració d’independència del Parlament. També hi va haver un vermut solidari i la recaptació es va destinar a la caixa de solidaritat.

La protesta de Tàrrega, davant de la caserna de la Guàrdia Civil.

La protesta de Tàrrega, davant de la caserna de la Guàrdia Civil.SEGRE TÀRREGA

tracking