SEGRE

POLÍTICA PRECAMPANYA

Catalunya, eix de precampanya

Sánchez fa una crida a aconseguir un govern “fort” davant la crisi catalana || El PSOE afirma que està millor del que indiquen les enquestes

Sánchez va presentar la campanya del PSOE per a les eleccions.

Sánchez va presentar la campanya del PSOE per a les eleccions.EFE/EMILIO NARANJO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els partits polítics van centrar ahir la crisi catalana en els seus missatges de precampanya electoral de cara al 10-N. Ahir, el secretari general del PSOE i president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, va fer una crida a fer caure “el mur” del “bloqueig” que “ens impedeix avançar i defensar-nos de les amenaces” i, per acabar amb aquest mur, va apel·lar reunir totes les forces que sigui possible.

En un acte a Madrid per presentar la campanya i acompanyat de cinc ministres, Sánchez –en un breu discurs de tot just onze minuts– va exigir un Govern “fort” per superar la crisi de convivència a Catalunya però també “progressista, unit i estable, no en funcions”.

Enllaçant amb el lema de la seua campanya, Ara sí, va voler convèncer que aglutinant el vot entorn del PSOE farà possible que Espanya, per fi, es doti d’un Govern fort i estable que duri quatre anys i que sigui capaç de tranformar l’Estat en un país més modern, que és just el que no volen, segons la seua opinió, ni les tres dretes ni els partits independentistes.

La cúpula del PSOE afirma que el partit té més suports entre la ciutadania del que indiquen la majoria de les enquestes que s’han publicat en les últimes setmanes i que apunten a un estancament, quan no una tendència a la baixa, de la intenció de vot que es pronostica per als socialistes.

A més, segons l’opinió d’una destacada dirigent de la cúpula del partit, els sondejos no estan reflectint encara la influència que tindrà en el vot de molta gent la recent exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos.

Un altre dels elements amb què compta la direcció del PSOE per millorar els resultats que va obtenir a l’abril té a veure amb la gestió dels últims incidents a Catalunya.

El partit confia que la ciutadania valori que la seua resposta als disturbis de carrer no va generar més violència i va contribuir en canvi que aquests anessin baixant d’intensitat.

El Partit Popular està convençut que el PSOE i Vox han arribat a un pacte, que ja està “funcionant” i “en marxa”, per debilitar el Partit Popular, la qual cosa permetria a Pedro Sánchez continuar a la Moncloa i a Santiago Abascal augmentar el seu suport en les eleccions del 10 de novembre. Fonts de la direcció del PP creuen evident que Pedro Sánchez necessita un PP feble davant la tendència alcista que els sondejos donen a Casado i, per això, està impulsant una estratègia per cedir protagonisme a Vox i impedir que Casado continuï creixent. Els d’Abascal, per la seua part, s’estarien deixant utilitzar pel PSOE per augmentar la seua base electoral, la qual cosa, segons les fonts, podria oferir el 10-N a la seu de Vox el mateix escenari agredolç que el de la nit del 28 d’abril. El mateix Casado recorda en una carta als electors que més d’un milió de vots a Cs i Vox a les eleccions del 28 d’abril van ser inútils per al bloc de centredreta i van beneficiar l’esquerra i els nacionalistes. A més, demana “sumar” el vot al voltant del PP perquè el sistema electoral castiga la fragmentació del vot.

Sánchez va presentar la campanya del PSOE per a les eleccions.

Sánchez va presentar la campanya del PSOE per a les eleccions.EFE/EMILIO NARANJO

tracking