SEGRE
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donal Trump, va confirmar ahir que les forces nord-americanes han matat també el “probable” successor d’Abu Bakr al-Baghdadi al capdavant del grup terrorista Estat Islàmic. Aquest segon atac, executat mitjançant bombardejos des d’avions no tripulats, va tenir lloc en una zona del nord controlada per Turquia i les seues forces afins.

HONG KONG

L’activista

Joshua

Wong, una de les principals figures del moviment de protesta de Hong Kong, va informar ahir que les autoritats del país li han prohibit participar com a candidat a les eleccions locals hongkongueses. Fins al moment,

Wong és l’únic candidat al qual han prohibit participar en els comicis, que se celebraran el proper mes de novembre.

D’altra banda, la líder de Hong Kong, Carrie Lam, va assegurar que s’espera que l’antiga colònia britànica registri un creixement econòmic negatiu per al 2019, després de cinc mesos de protestes contra el Govern.

SANTIAGO de xile

Una marxa cap al Palau de la Moneda, seu de l’Executiu xilè, per expressar el descontentament social va acabar dilluns amb un gran incendi en un centre comercial situat al centre de Santiago després d’hores de barricades i disturbis.

D’altra banda, un grup de xilens nus amb el cos pintat de blanc i ferides de bales van protagonitzar una protesta davant d’una comissaria de Santiago per recordar als agents els vint morts que fins ara s’han registrat a causa de les protestes que es van iniciar fa poc més d’una setmana.

HILLA

Almenys catorze persones van morir i 865 van resultar ferides dilluns després que els agents de les forces de seguretat obrissin foc contra manifestants a la ciutat xiïta de Karbala, al centre de l’Iraq. Els iraquians van prendre els carrers per quart dia consecutiu en una segona onada de protestes per denunciar la corrupció i la mala gestió del Govern que lidera el primer ministre iraquià, Adel Abdul Mahdi, que ahir va obrir la porta a una possible dimissió arran de les protestes, que ja han provocat 84 morts i més de 3.000 ferits.

tracking