SEGRE

REGNE UNIT NEGOCIACIONS

Boris Johnson es juga el seu futur polític a l'anticipar les eleccions

El 30 per cent dels britànics contraris al Brexit podrien prendre-li la majoria || L’acord de divorci amb la UE costaria al Regne Unit 81.000 milions d’euros

El carismàtic John Bercow es va acomiadar ahir com a portaveu de la Cambra dels Comuns.

El carismàtic John Bercow es va acomiadar ahir com a portaveu de la Cambra dels Comuns.EFE/EPA/ROGER HARRIS / UK PARLIAMENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Conservador, liderat per Boris Johnson, es veuria privat de la majoria parlamentària si el 30 per cent dels electors britànics contraris al Brexit votessin de forma tàctica en els comicis generals del 12 de desembre per evitar la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

Així es desprèn d’una exhaustiva anàlisi presentada ahir a Londres pel grup Best for Britain, que fa campanya contra el Brexit, en la qual han participat un total de 46.000 ciutadans d’aquest país.

L’estudi es va divulgar un dia després que la Cambra dels Comuns donés suport a l’avenç electoral buscat pel primer ministre, que parteix amb avantatge en els sondejos d’opinió pública.

El cap del Govern britànic ambiciona a recuperar la majoria parlamentària per poder ratificar l’acord de sortida del país que ha pactat amb el bloc europeu. Segons l’anàlisi, si els ciutadans d’aquest país no voten en aquestes eleccions de manera tàctica, sinó moguts per les seues ideologies polítiques, els conservadors guanyarien 364 escons, el Partit Laborista n’obtindria 189, els Liberaldemòcrates en tindrien 23, Plaid n’aconseguiria tres i els Verds un, la qual cosa derivaria en una majoria tory (de 44 escons). Però si l’electorat favorable a la permanència del país a la UE fa servir el seu vot de manera tàctica, aquest escenari canviaria, d’acord amb les dades.

Segons un informe de l’Institut Nacional d’Investigació Econòmica i Social del Regne Unit, l’acord del Brexit assolit entre Brussel·les i el primer ministre britànic Boris Johnson costarà a cada ciutadà britànic unes 1.100 lliures esterlines a l’any (uns 1.275 euros al tipus de canvi actual), la qual cosa suposa aproximadament 70.000 milions de lliures (81.000 milions d’euros) menys de les que tindria si no sortissin de la Unió Europea.

D’altra banda, el ministre espanyol d’Agricultura en funcions, Luis Planas, va considerar que el Brexit o els aranzels imposats per l’administració nord-americana són només “un incident en el recorregut” que en cap cas no afectarà les exportacions hortofructícoles que es produeixen des de l’Estat espanyol.

tracking