SEGRE

SUCCESSOS DETENCIONS

Cau un grup de butroners que va robar dos milions en joies

En un taller de Barcelona, on va accedir a la cambra cuirassada || Van desactivar de manera remota el sistema de seguretat

Els agents s’emporten un dels set detinguts.

Els agents s’emporten un dels set detinguts.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una operació entre Mossos d’Esquadra i Policia Nacional ha permès desarticular un grup criminal que havia robat més de dos milions d’euros en joies d’un taller de Barcelona el mes de febrer passat a través del mètode del butró. Els agents van detenir a Madrid un total de set persones, sis de nacionalitat espanyola i una marroquina, especialitzats en la desactivació remota d’alarmes i en el maneig d’eines específiques per a la comissió d’aquest tipus de robatoris. Els arrestos es van produir després de diversos escorcolls, en els quals es van confiscar 2.600 euros en efectiu i diversos rellotges de luxe.

Els lladres van desactivar l’alarma del taller de Barcelona des de l’exterior per després realitzar un esvoranc des d’un portar annex a la cambra cuirassada de l’establiment, feta d’uns deu centímetres de formigó.

Els arrestats van quedar en llibertat amb càrrecs al passar a disposició judicial l’11 d’octubre passat

Una vegada a l’interior, van forçar les dos caixes fortes amb una eina tipus bufador i van sostreure peces de joieria, rellotges i diners per valor de 2 milions d’euros en una operació que va durar unes 14 hores.

Segons va informar la policia catalana, els autors disposaven d’informació privilegiada sobre el taller i coneixien a la perfecció la distribució dels elements de seguretat de què disposava i el gran valor que contenia.

L’envergadura del robatori i l’alt nivell d’especialització del grup criminal va comportar que la investigació l’assumís la unitat central de robatoris amb força dels Mossos. Finalment, les indagacions policials, que es van iniciar al febrer, van aconseguir relacionar el robatori de Barcelona amb una sèrie de persones que tenien antecedents per crims de característiques similars i que estaven establertes a Madrid.

En una ocasió, els criminals van arribar a assaltar un dispositiu judicial de drogues per sostreure diverses substàncies estupefaents que havien estat confiscades i es trobaven emmagatzemades.

L’11 d’octubre passat, els set arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

tracking