SEGRE

PANORAMA

El Govern central afirma que la Policia actuarà per prevenir “delictes electorals”

Davant dels anuncis de mobilitzacions independentistes en la jornada de reflexió o del mateix 10-N || Els Mossos fins i tot preveuen que hi hagi intents d’ocupar els centres de votació diumenge vinent

Imatge d’arxiu de Laura Borràs quan va acudir a les consultes de cara a la investidura convocades per Felip VI.

Imatge d’arxiu de Laura Borràs quan va acudir a les consultes de cara a la investidura convocades per Felip VI.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, va afirmar ahir que la Policia actuarà per prevenir la comissió de “delictes electorals” si es convoquen actes que contravinguin la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) durant la jornada de reflexió o el mateix 10-N. “La Policia ha de prevenir la comissió de fets delictius”, va assenyalar a preguntes dels mitjans, abans de participar en un acte de la campanya electoral del PSC a Tarragona, on la van acompanyar els cap de llista al Congrés i al Senat per aquesta circumscripció, Joan Ruiz i Santiago Castellà, respectivament.

Així, Delgado, que és la número cinc del PSOE a la Cambra Baixa per Madrid, considera “molt greu” que hi hagi qui estigui planejant activitats polítiques durant la jornada de reflexió, en al·lusió a la convocatòria promoguda per la plataforma Tsunami Democràtic a les xarxes socials.

Tsunami Democràtic ja ha fet convocatòries d’actes a tot Catalunya per dissabte vinent

La ministra en funcions va subratllar que qualsevol acte que “distorsioni” la jornada de reflexió suposarà una vulneració de “drets democràtics i constitucionals” del conjunt de la ciutadania, per la qual cosa els seus promotors corren el risc d’incórrer en “delictes electorals”. Per aquesta raó, va cridar “a la calma, a la raonabilitat i que no es cometin delictes electorals” que puguin entorpir el normal desenvolupament de les eleccions generals del 10 de novembre.

Delgado també es va referir a les protestes que s’han convocat per demà dilluns a Barcelona, coincidint amb l’acte d’entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona al Palau de Congressos de Catalunya, al qual tenen previst assistir el rei Felip VI i membres de la Casa Reial. “És un acte institucional i esperem que es desenvolupi amb total normalitat, que la gent respecti aquests actes constitucionals i que no hi hagi cap alteració de l’ordre públic”, va dir.

Tsunami Democràtic ha convocat una jornada d’activitats culturals, polítiques i festives per a la tarda de la jornada de reflexió, entre les 16 i les 22 hores. Sota el lema El dia 9-N fem-los reflexionar, insta la ciutadania a organitzar-se a totes les ciutats, pobles i barris.

“Tsunami Democràtic crida a desobeir la Junta Electoral”, ha apuntat en un comunicat, on demana a l’Estat espanyol que “reflexioni” sobre la sentència del Tribunal Suprem i les persones exiliades, sobre la “violència policial aplicada contra la població pacífica”, sobre la seua “incapacitat per dialogar” i sobre “com s’utilitza Catalunya contínuament com una arma per treure rèdits electorals”. També reclama que pensi sobre “com impedeix l’exercici dels drets fonamentals a la seua ciutadania” i sobre “com utilitza la Junta Electoral Central per coartar drets fonamentals de manera arbitrària i indiscriminada”.

“La gent ja ha reflexionat, el 9-N és un bon dia perquè ho faci l’Estat”, conclou Tsunami Democràtic, que aposta per demostrar una vegada més la força de la gent.

De fet, després d’aquest comunicat va transcendir que els Mossos d’Esquadra temen la possibilitat que hi hagi intents de bloqueig de col·legis electorals, amb ocupacions dels centres de votació abans que aquests obrin al públic diumenge vinent. 

tracking