SEGRE

SUCCESSOS SOBIRANISME

VÍDEO | Destrueixen per complet el gran mural independentista de Bellpuig

Estava considerat com el més gran de Lleida || L’alcalde denuncia els fets i exigeix una investigació per poder identificar els autors d’aquest “atac feixista”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns desconeguts van destrossar completament el gran mural independentista de Bellpuig ahir a la matinada. En aquesta ocasió no el van repintar, sinó que van descargolar la base i la tanca, de grans dimensions, i es va desplomar amb l’ajuda del vent. Tan sols va quedar dreta una part de l’estelada mentre que les lletres “Fem República” van quedar completament destrossades.

L’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, va indicar que “es tracta d’un atac feixista amb tota regla” i va exigir “una investigació a fons” per “poder saber qui es troba darrere d’aquests atacs que estem patint des de l’anonimat”. En aquest sentit, a primera hora del matí, la científica dels Mossos d’Esquadra es va personar al lloc dels fets per iniciar una investigació. Estiarte, que va denunciar l’atac davant de la comissaria dels Mossos de Tàrrega en nom de l’ajuntament de Bellpuig, va lamentar que “darrere d’aquest atac hi ha un component ideològic greu”.

L’alcalde també va explicar que “els danys materials són elevats” i va recordar que el mural està ubicat en un equipament municipal. Amb tot, Estiarte va assegurar que “entre tots el tornarem a aixecar i tornarem a fer lluir el cartell de Fem República, ja que es tracta d’una iniciativa de la població civil”. Va afirmar que “cal dedicar tots els esforços necessaris per tornar a aixecar aquest símbol de la resistència antifeixista”, per la qual cosa no va descartar impulsar una campanya de micromecenatge.

Aquest és el tercer atac vandàlic que pateix aquest mural en menys d’un any i quatre mesos. En els dos anteriors van repintar les lletres i la bandera, i d’aquesta manera, al cap de pocs dies, va recuperar el seu estat original de la mà de voluntaris.

El mural, que té unes dimensions de 70 metres de llarg per 7 metres d’alt (uns 500 metres quadrats), va ser realitat durant el mes de juliol de l’any passat gràcies a la col·laboració de nombroses persones, que van adquirir uns bitllets solidaris d’un euro fins a arribar a recaptar els 1.200 euros que costava la pintura, la xapa i el lloguer dels diferents elevadors i les excavadores. Aquest es tracta d’un dels murals independentistes més grans que es troben a Lleida.

Imatge de les destrosses del mural, que era visible des de l'autovia A-2.

Imatge de les destrosses del mural, que era visible des de l'autovia A-2.X Santesmasses

Imatge de les destrosses del mural, que era visible des de l’autovia A-2.

Imatge de les destrosses del mural, que era visible des de l’autovia A-2.X. SANTESMASSES

tracking